question mark

Quiz Battle FAQ

tiistai 25. syyskuuta 2012

Millainen peli Quiz Battle on? Quiz Battle peli on vanhan kunnon Trivial Pursuitin ja Words with Friends -pelin yhdistelmä. Pelissä on yli 7 000 kysymystä, jotka on jaettu eri aihealueisiin.

Kumpikin pelaaja vastaan vuorollaan kysymyksiin ja etenee samalla taktikoiden pelilaudalla. Quiz Battlessa vastustaja voi olla oma ystävä tai satunnaisesti arvottu pelaaja. Quiz Battlessa pääsee helposti alkuun, mutta mestariksi kehittyminen siinä voi olla vaikeaa, vaikkakin hauskaa.

Miksi en voi muuttaa käyttäjänimeäni, käyttäjänimeni kohdalla ei ole ole mitään, mitä teen? Valitettavasti sinun pitää luoda uusi käyttäjä uudella käyttäjänimellä. Siihen tarvitaan jokin toinen sähköpostiosoite kuin se, jota käytit aiemman käyttäjänimesi luomiseen. Me emme voi poistaa tai muokata pelaajien käyttäjänimiä. Tilanteissa, joissa me pyydämme sinua luomaan uuden käyttäjän uudella sähköpostiosoitteella, voit tarvittaessa käyttää myös keksittyä sähköpostiosoitetta, jos sinulla ei ole muita sähköpostiosoitteita kuin se, jota käytit ensimmäisen käyttäjän luomiseen.

Olen unohtanut salasanani. Mitä teen? Voit nollata salasanasi tällä sivulla. Jos se ei auta, sinun pitää luoda uusi käyttäjä. Siihen tarvitaan jokin toinen sähköpostiosoite kuin se, jota käytit aiemman käyttäjänimesi luomiseen. Me emme voi poistaa tai muokata pelaajien käyttäjänimiä. Tilanteissa, joissa me pyydämme sinua luomaan uuden käyttäjän uudella sähköpostiosoitteella, voit tarvittaessa käyttää myös keksittyä sähköpostiosoitetta, jos sinulla ei ole muita sähköpostiosoitteita kuin se, jota käytit ensimmäisen käyttäjän luomiseen.

Miksi Quiz Battle -pelissä tulee viesti, että pelissä on palvelinongelmia? Quiz Battle -pelissä on ollut teknisiä ongelmia, mutta niiden pitäisi nyt olla korjattu. Pelipalvelin on kuitenkin kovalla rasituksella iltaisin noin 20.00–24.00. Pyrimme siihen, että kaikki ongelmat ratkaistaan mahdollisimman pian. Jos et jostain syystä pääse pelaamaan, yritä myöhemmin uudelleen. Asiakaspalvelu ei valitettavasti voi auttaa asiaa.

Olen ostanut Premium-version, mutta se ei toimi. Mistä saan apua? Näin saat Premium-version toimimaan: 1: Avaa Tieteen Kuvalehti Quiz Battle -sovellus ja napauta asetuksia (hammasratas vasemmassa kulmassa). 2: Napauta "Päivitä Premium-versioon 2,69 euroa". Sovellus ilmoittaa, että olet jo ostanut Premium-version. Napauta OK. 3: Napauta "Kirjaudu ulos" oikeassa yläkulmassa. 4: Mene iPhonen tai iPadin "Asetuksiin" ja napauta "iTunes & App Store" ja paina sen jälkeen "Apple-id: [email protected]" ja paina "Kirjaudu ulos". 5: Sammuta iPhone tai iPad ja käynnistä se sitten uudelleen. 6: Käynnistä Tieteen Kuvalehti Quiz Battle -peli. HUOM: napauta ”peruuta” joka kohdassa, jossa sinua pyydetään antamaan oma Apple-id-salasanasi. 7: Kirjaudu Quiz Battle -peliin sähköpostiosoitteellasi ja omalla Quiz Battle -salasanallasi. 8: Napauta asetuksia (hammasratas vasemmassa yläkulmassa) ja paina "Päivitä Premium-versioon 2,69 euroa", HUOM: napauta ”peruuta” kaikkiin kohtiin, joissa pyydetään Apple-id-salasanaa. 9: Paina "Osta" (sinua EI veloiteta uudelleen) 10: Paina "Käytä jo olemassa olevaa Apple-id:tä". 11: Kirjoita oma Apple-id:si ja salasanasi. 12: Saat viestin, jossa lukee, että olet jo ostanut päivityksen, paina OK. 13: Saat uuden viestin, jossa lukee, että Premium-versio on asennettu ja sen pitäisi nyt myös toimia.

Jos ongelma ei näitä ohjeita noudattamalla poistu, sinun pitää luoda uusi käyttäjä uudella/toisella sähköpostiosoitteella. Sähköpostiosoite voi olla keksitty, jos sinulla ei ole käytössä muita sähköpostiosoitteita kuin se, jota ensin käytit.

Miksi en voi kirjautua sisään? Jos pelaat mobiililaitteella, poista sovellus ja asenna se uudelleen. Jos se ei toimi, sinun pitää valitettavasti luoda uusi käyttäjä uudella käyttäjänimellä. Siihen tarvitaan jokin toinen sähköpostiosoite kuin se, jota käytit aiemman käyttäjänimesi luomiseen. Me emme voi poistaa tai muokata pelaajien käyttäjänimiä. Tilanteissa, joissa me pyydämme sinua luomaan uuden käyttäjän uudella sähköpostiosoitteella, voit tarvittaessa käyttää myös keksittyä sähköpostiosoitetta, jos sinulla ei ole muita sähköpostiosoitteita kuin se, jota käytit ensimmäisen käyttäjän luomiseen.

Miten löydän vastustajan itselleni? Kun kirjaudut sisään Quiz Battle -peliin, näet näytön keskellä vihreän alueen, jossa lukee 'Aloita uusi peli'. Kun napautat sitä, saat vaihtoehtoja vastustajan etsimiseksi. Nopein tapa aloittaa uusi peli on valita kohta 'Satunnainen vastustaja'.

Miten pääsen pelaamaan ystäviä vastaan? Valitse ensin 'Aloita uusi peli'. Jos tiedät, millä nimellä ystäväsi on mukana pelissä, valitse 'Etsi käyttäjätunnusta'. Voit myös valita 'Kutsu tuttava pelaamaan', jos haluat pelata jonkun kanssa, jonka sähköpostiosoite löytyy laitteesi yhteystiedoista. Jos valitset 'Kutsu Facebook-kavereita', pääset lähettämään kutsun niille, joiden kanssa olet kaveri Facebookissa.

Jos ystäväsi on jo Quiz Battlen pelaaja, voit lähettää hänelle pelikutsun. Jos ystävä ei vielä pelaa Quiz Battlea, ystäväsi saa sähköpostiviestin, jossa on ohjeet, miten peli asennetaan. Jos haluat kutsua Facebook-kaverin, hän saa viestin omalle seinälleen.

Saan liian helppoja/vaikeita kysymyksiä. Miten kysymysten vaikeusaste valitaan? Quiz Battle -peli yrittää tarjota mahdollisimman mukavan pelikokemuksen ja valitsee sinulle sopivia kysymyksiä. Jos selviät kysymyksistä epätavallisen hyvin, peli tarjoaa seuraavaksi hieman vaikeampia kysymyksiä. Jos taas vastaat moneen kysymykseen väärin, saat seuraavaksi hieman helpompia kysymyksiä.

Miksi saan samoja kysymyksiä uudelleen? Jos olet vastannut kysymykseen väärin, saat hieman myöhemmin uuden mahdollisuuden vastata, jolloin voit oppia pelatessasi jotain uutta. Quiz Battle -pelissä on tuhansia kysymyksiä (ja uusia kysymyksiä tehdään koko ajan), mutta niitä ei kuitenkaan ole loputtomasti. Jos siis pelaat todella innokkaasti, voit onnistua käyttämään ne kaikki.

Miten pisteet lasketaan, kun olen vastannut oikein? Yhdestä oikeasta vastauksesta saa perustapauksessa 100 pistettä. Jos yhden vuoron aikana vastaat oikein peräkkäisiin kysymyksiin, saat lisäpisteitä. Lisäpisteitä tulee myös silloin, jos olet bonuskentässä ja kysymys on ollut samanvärinen kuin bonuskenttä tai jos olet kentässä, jossa kaikista väreistä saa lisäpisteitä. Lisäksi jos yhden vuoron aikana vastaat moneen saman aihealueen (samanväriseen) kysymykseen, saat ekstrapisteitä. Lyhyesti: mitä useampaan kysymykseen vastaat oikein, sitä enemmän pisteitä saat.

Mitä eriväriset kentät tarkoittavat? Quiz Battle -pelin kysymykset on jaettu kuuteen eri aihealueeseen:

  • Maantiede (sininen)

  • Historia (keltainen)

  • Urheilu ja vapaa-aika (oranssi)

  • Tiede ja luonto (vihreä)

  • Viihde (pinkki)

  • Taide ja kirjallisuus (ruskea)

Värillisissä kentissä saa lisäpisteitä, jos niissä vastaa oikein samanväriseen kysymykseen.

Minne voin ilmoittaa, jos kysymyksessä on virhe tai se on huonosti muotoiltu? Pelilaudan ylälaidassa on viivoilla merkitty valikko. Valitse sieltä kohta 'Ilmoita kysymyksessä olevasta virheestä'.

Miksi voin vaihtaa vain 5 kysymystä? Kun vaihdat kysymyksen, saat tilalle kysymyksen toiselta aihealueelta. Koska aihealueita on kuusi, vain viiden kysymyksen vaihto onnistuu.

Voiko Quiz Battlea pelata selaimella? Selaimella pelaaminen onnistuu tällä sivulla. Voit pelata samalla käyttäjänimellä sekä omalla laitteellasi että internetin kautta. Voit myös vaikkapa aloittaa pelin selaimella ja jatkaa samaa peliä puhelimella.

Miten saan enemmän pisteitä? Quiz Battle -pelissä taktiikka on yhtä tärkeä osa-alue kuin yleistietokin. Pelilaudalla pitää osata liikkua niin, että itse kerää paljon pisteitä ja vastustaja joutuu ahtaalle. Pelaajan kannattaa yrittää päästä bonuskenttiin ja estää vastustajan pääsy niihin. Yritä myös tallentaa tietyn aihealueen kysymyksiä siten, että ne ovat käytettävissä, kun pääset sopivaan bonuskenttään.

Miten peli päättyy? Peli päättyy, kun toinen pelaajista pääsee kenttään, jossa on tähti. Voittaja on se, jolla tuolloin on eniten pisteitä.

Miksi Quiz Battle on ajoittain hidas tai ei vastaa lainkaan? Quiz Battlen pitää olla internetin kautta yhteydessä pelipalvelimeen. Jos mobiililaitteen yhteys on huono, voi esiintyä viivästyksiä tai yhteys voi katketa.

Kun yritin kirjautua, sain viestin, että käyttäjänimeni on varattu. Mitä se tarkoittaa? Jos käytät jotain vierasta mobiililaitetta, sinun pitää antaa salasana, jotta voimme olla varmoja, että kukaan ei yritä käyttää tiliäsi. Tämän vuoksi pyydämme myös sähköpostiosoitetta ja salasanaa, kun luot uuden käyttäjän.

Miten asetan salasanan? Kun olet kohdassa, jossa näet kaikki käynnissä olevat ja pelatut pelisi, näytön vasemmassa yläkulmassa on hammasrattaan näköinen kuvake. Siitä pääset asetuksiin, jossa voit asettaa tai vaihtaa salasanan. Huom! Jos vaihdat salasanan, samalla vaihtuu myös tieku.fi-sivuston salasanasi.

Miten voin vaihtaa kuvani? Kun olet kohdassa, jossa näet kaikki käynnissä olevat ja pelatut pelisi, näytön vasemmassa yläkulmassa on hammasrattaan näköinen kuvake. Siitä pääset asetuksiin, jossa voit vaihtaa kuvasi tai sähköpostiosoitteesi tai päivittää tilisi Premium-tiliksi.

Voinko pelata Quiz Battle -peliä Android-laitteella? Android-version voit ladata itsellesi Google Playstä. Lataa Quiz Battle Android-laitteeseen tästä.

Milloin Quiz Battle -pelistä julkaistaan Windows Phone -versio? Tällä hetkellä suunnitelmissa ei ole Windows Phone -versiota, mutta jos sille on kysyntää, voi olla, että se toteutuu.

Kuka on tehnyt Quiz Battle -pelin? Planeto AB on kehittänyt Quiz Battle -pelin Tieteen Kuvalehdelle ja Bonnier Publications A/S:lle.

Sain viestin, jossa sanotaan, että sähköpostiosoite on jo liitetty olemassaolevaan Bonnier-tiliin. Mitä se tarkoittaa? Olet kirjautunut samalla sähköpostiosoitteella jonkin Bonnierin sivuston, luultavasti tieku.fi:n, käyttäjäksi. Voit kirjautua peliin sisään samalla sanasanalla, jota käytät sivustossa.

Olen luonut itselleni uuden käyttäjätunnuksen ja samalla menettänyt lataamani Premium-version ja siitä maksamani 2,69 euroa. Mitä teen? Asiakaspalvelu ei ikävä kyllä voi auttaa tässä asiassa, mutta voit ottaa yhteyttä App Storeen tai Google Playhyn.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: