Haluatko tietää lisää aiheista, joista luit Tieteen Kuvalehdestä?

Olemme koonneet tähän tärkeimmät lähteet, joten pääset tutkimaan itse lisää.

Kaikki linkit ovat toimineet silloin, kun jutut on kirjoitettu, mutta sivuja on sen jälkeen voitu päivittää, niiden osoite on voinut muuttua, tai ne on voitu sulkea kokonaan.

Siksi emme voi taata, että kaikki linkit johtavat juuri oikeaan paikkaan.

#1 – 2019

 • Aivot ahnehtivat rasvaa

  Elimistösi on sopeutunut kivikautiseen ravintoon, joten jos syöt kuin esivanhempasi, pysyt terveenä. Paljon puhutusta dieetistä on liikkeellä väärää tietoa ja harhaluuloja.

 • Hävinnyt merihirviö näyttäytyy taas

  Tutki valasliskolöytöä käsittelevää tieteellistä artikkelia. Saat tietää, miten paleontologit päätyivät arvioonsa valasliskon koosta analysoimalla yli 170 vuotta sitten löydettyjä luita.

 • Aurinkokunnan rajaseutu

  Seuraa New Horizonsin matkaa Nasan verkkosivuilla. Nasan sivuston New Horizons -osastossa voit seurata aluksen matkaa ja nähdä tietoja Ultima Thulesta ja muista 25 tutkittavasta kohteesta.

#2 – 2019

 • Amerikka varautuu tsunamiin

  Katso itse, mitä mittaukset kertovat hiipivistä järistyksistä. Pacific Northwest Seismic Network seuraa Cascadian siirroksen seismistä aktiivisuutta USA:n luoteisosissa.

 • Maailmankaikkeuden resepti

  Lähde tutkimusmatkalle alkuaineiden maailmaan. Vuorovaikutteisessa ohjelmassa näet, mitä ominaisuuksia alkuaineilla on, ja voit kokeilla, mitä syntyy, kun alkuaineita yhdistellään.

 • Tehtävä jää­jättiläisillä

  Tutki Nasan raporttia mahdollisista jääjättiläisten kartoitushankkeista Nasan 500-sivuisesta selonteosta saat lisää tietoa kaavailluista reiteistä, avaruusaluksista ja tieteellisistä tavoitteista.

#3 – 2019

 • Voiton tie kulkee ilmojen halki

  Tutki lepakoiden kolmi ulotteista aivokarttaa. Tutustu tutkimukseen joka tähttää ihmisen tilantajun parempaan ymmärtämiseen lepakoiden suunnistuskeinojen pohjalt.

 • Uudessa rakettimoottorissa palavat sen sisuskalut

  Tutki kehitystyön kaikkia eri yksityiskohtia. Tieteellisestä artikkelista saat tarkkaa tietoa tutkimustuloksista. Siinä on myös kuvia kokeista.

Lue myös:

Tieteen Kuvalehdestä

Tieteen Kuvalehdestä

1 minuuttia
Tieteen Kuvalehdestä

Hyviä uutisia oikeasti uteliaille

1 minuuttia
Tieteen Kuvalehdestä

Kysymyksiä ja vastauksia

5 minuuttia

Kirjaudu sisään

Virhe: Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
NäytäPiilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!