Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tieteen Kuvalehdestä

PlayStation-kilpailun voittaja on löytynyt

Osallistuitko kilpailuumme, jonka palkintona oli uusi PlayStation 5? Nyt olemme arponeet onnekkaan voittajan.

Lämpimät onnittelut Tor Even Myhrelle Norjasta – toivomme hauskoja pelihetkiä uudella PlayStationilla.

Kiitokset kaikille kilpailuun osallistuneille.

Ihmiset ovat pelanneet jo tuhansia vuosia. Esimerkiksi backgammon-lautapelin historia ulottuu aina 5 000 vuoden taakse, kun taas sakkia on pelattu yli 2 700 vuotta.

Pelejä on käytetty muun muassa oppimisen välineinä. Laajan metatutkimuksen tulokset antavat viitteitä siitä, että moderneilla peleillä on sama funktio, sillä nekin harjoittavat ja jopa muuttavat aivoja.

Tutkijoiden mukaan tietokone- ja videopelit voivat nimittäin lisätä aivojen niin kutsuttua harmaata ainetta ja muun muassa tehostavat työmuistin toimintaa, parantavat reaktioaikaa ja harjoittavat visuaalista älykkyyttä.

Tutkimusten mukaan pelit voivat myös saada aikaan neurologisia muutoksia aivojen palkitsemiskeskuksessa. Joissakin tapauksissa muutokset voivat parantaa kognitiivisia taitoja, mutta toisaalta ne voivat myös lisätä peliriippuvuuden riskiä.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota