Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kehosi elää kuolemasi jälkeen 🎧

Aivoissa singahtelee yhä viestejä, elimistön solujen kuolinkamppailu kestää päiviä, ja kädet ja jalat nytkähtelevät kuukausia. Kuuntele, kun perehdymme kehon viimeisiin yrityksiin pitää kiinni elämästä, ja sukellamme ehkä maailman luonnollisimman asian, kuoleman, saloihin.

Getty Images

Kuoleminen vie aikaa.

Kehon osilta vie useita päiviä tunnustaa, että kaikki on vihdoin ohi.

Esimerkiksi kuluu...

  • 30 minuuttia

    ... ennen kuin aivot lakkaavat toimimasta. Ensin ne siirtyvät virransäästötilaan siinä toivossa, että verenkierto vielä elpyisi.

  • 48 tuntia

    ... ennen kuin elimistön solut kuolevat. Vielä päiviä viimeisen sydämenlyönnin jälkeen aktivoituvat tuhannet puolustusgeenit, joiden tehtävänä on suojella kallisarvoisia solukalvoja ja proteiineja.

  • 1-2 kuukautta

    ... ennen kuin käsivarret ja jalat lopulta pääsevät lepoon. Sitä ennen ne nytkähtelevät, kun jänteet kutistuvat kuivuessaan.

Ääneen luetussa artikkelissa käydään läpi koko kehon tapahtumat tunteja, päiviä ja kuukausia viimeisen hengenvedon jälkeen.

Kuuntele, kun käymme vaihe vaiheelta läpi kehon kammottavat ja samalla kiehtovat jäähyväiset elämälle.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota