Ny Retsmedicin

Kasvi paljastaa murhaajan

Tieteen Kuvalehdessä 7/2015 selvitetään rikoksia kasvien, sipsipussien ja häpykarvojen avulla. Tutustumme myös tulevaisuuden sukellusveneisiin ja testaamme seksielämään liittyviä uskomuksia.

perjantai 10. huhtikuuta 2015

Uusi Tieteen Kuvalehti on ilmestynyt!

Tieteen Kuvalehdestä 7/2015 voit lukea muun muassa seuraavat artikkelit:

  • Kasvi salakuuntelee rikospaikalla Ääniaallot aiheuttavat pienen pieniä värähdyksiä esimerkiksi kasvien lehdissä ja lautasliinoissa. Mikroliikkeet ovat muutettavissa takaisin ääneksi, jos ne vain on kuvattu. Näitä ääniä voidaan hyödyntää vaikka murhatutkimuksissa.

  • Tulevaisuuden sukellusvene kiitää 5?000 km/h Kun superkavitaatio eli aluksen ympärille muodostuva ilmakupla vähentää veden vastusta ja rakettimoottori työntää alusta eteenpäin, sukellusvene voi edetä 5?000 km/h.

  • ”Naisilla on G-piste” Onko naisilla emättimen seinämässä erogeeninen alue, ja onko afrikkalaisilla miehillä pitkä penis? Lue, mitä tiede sanoo kymmenestä seksiin liittyvästä uskomuksesta.

  • Tukehtumiskuolema tuli hiipien Kun Bhopalin kaupunki Intiassa nukkui joulukuussa 1984, hyönteismyrkkytehtaasta vapautui tonneittain myrkyllistä kaasua. Se eteni äänettömästi ja tappoi tuhansia kaupunkilaisia kammottavalla tavalla.

Tieteen Kuvalehden tilaajana voit lukea uuden numeron digilehtenä.

Etkö vielä ole tilaaja? Katso, miten saat lehden:

  • Lehtipisteissä 8,95 euroa.

  • Tilaa lehti. Saat esimerkiksi 4 numeroa hintaan 13,00 euroa.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: