Myrkyllinen lima vedettiin takaisin

Leikkilimoja on vedetty takaisin. Yhteistä tuotteille on ollut se, että niissä on ollut sallittua enemmän booria, joka voi heikentää hedelmällisyyttä. Ei silti hätää, käytössä turvallista limaa voi valmistaa itsekin.

Magical unicorn. AbbyRose. Swallowzy Fluffy Cloud Slime. Colorful Exquisite fishbowl. Fluffy Floam Slime. Neongult smiley.

Nimien perusteella nämä leikkilimat vaikuttavat harmittomilta. Oikeastaan aika söpöiltä. Silti tuotteet eivät ole söpöjä eivätkä harmittomia. Ne sisältävät boorihappoa tai booraksia.

Tanskan ympäristöhallitus on vaatinut tuotteet vedettäväksi takaisin.

Tanskan tapaus ei ole ainoa. Vain puoli vuotta aiemmin sama tapahtui Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Pitkä kosketus boorihapon ja booraksin sisältämään booriin voi heikentää hedelmällisyyttä. Hiirillä tehdyssä tutkimuksessa todettiin, että se pienentää etenkin miesten hedelmällisyyttä heikentämällä siemennesteen laatua.

Yllä lueteltuja tuotteita on myyty verkossa seuraavilla sivuilla: amazon.com, amazon.de, alixpess.com, ebay.com ja gemmas.se.

Ne on nyt vedetty takaisin, koska ne eivät täytä EU:n direktiiviä vuodelta 2009. Direktiivissä todetaan, että EU-maissa leikkilimoissa saa olla booria enintään 300 mg/kg.

Tee omaa limaa

Limoilla leikkimisen ei silti tarvitse päättyä tähän. Limaa voi tehdä itsekin – turvallisesti.

Raaka-aineita ei tarvita paljon. Niistä suurin osa voi löytyä keittiöstä.

Perunajauhoa, kädenlämpöistä vettä, hedelmäväriä ja kiehuvaa vettä. 1, 2, 3: Toimi näin...