Pluto

Virtuaalitodellisuus vie sinut jäiselle avaruusseikkailulle

Uusi virtuaalitodellisuus-universumi kutsuu sinut retkelle Pluton jäisiin maisemiin.

tiistai 24. toukokuuta 2016 teksti Nanna Vium

Kuvittele, että muutamalla näytön painalluksella voisit matkata lähes 10 vuotta avaruudessa ja päästä kävelemään Aurinkokunnan toiseksi suurimman kääpiöplaneetan pinnalle.

Nyt se on mahdollista New York Timesin uuden virtuaalitodellisuusfilmin avulla.

360:n asteen näkymä

Virtuaalitodellisuusfilmi on tehty yhteistyössä Lunar and Planetary Instituten ja Universities Space Research Associatonin kanssa. Se tarjoaa yksityiskohtaisia näkymiä Aurinkokunnan etuvartioon, Plutoon.

Virtuaalitodellisuus – KAIKKI mitä haluat siitä tietää!

Vain vuosi sitten Plutosta oli olemassa vain muutama epätarkka kuva, mutta Nasan New Horizon -luotaimen tietojen myötä kuva kääpiöplaneetasta on tarkentunut huomattavasti.

Virtuaalitodellisuudessa, jota New York Times kutsuu nimellä Seeking Plutos Frigid Heart, pääset tutustumaan Pluton jäiseen pintaan ja saat 360:n asteen näkymän sen punaruskeisiin vuoriin ja ikivanhoihin kraattereihin.

Matkaa Auringon lämpöön Plutosta on 5,9 miljardia kilometriä.

Luotaimen kuvia

Nasan pienen luotaimen matka Pluton luo kesti 9,5 vuotta. (Visualisointi: Shutterstock)

Virtuaalinen matka on luotu Nasan New Horizons -luotaimen kuvien perusteella. Luotain ohitti viime vuoden heinäkuussa Pluton matkattuaan ensin avaruudessa 9,5 vuotta. Luotaimen huippunopeus on 83 600 km/h.

Pääset avaruusmatkalle ilmaiseksi, kun lataat New York Timesin virtuaalitodellisuus-sovelluksen Android-laitteeseen tai iPhoneen. Voit myös katsoa filmin Youtubessa napsauttamalla tästä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: