Kilpa-auton ja droonin toisiinsa yhdistävä Maca S11 nousee ilmaan pystysuoraan ja kiitää tien päällä jopa 250 kilometrin tuntinopeudella ilman kuljettajaa.
Tekoälyä ohjausjärjestelmässään hyödyntyvä autokopteri siirtyy polttokennon varassa paikasta A paikkaan B. Virtaviivaiseksi muotoiltu kulkuneuvo on varustettu kuudella potkurilla ja kuudella navigaatiokameralla.
Lentävä auto on valmistajan, ranskalaisen Maca Flightin, mukaan hiilidioksidineutraali.
Lentävät autot ovat alkaneet saada ilmaa siipiensä alle, ja seitsemän metriä pitkä ja reilut 450 kiloa painava Maca S11 saa näyttää kykynsä tänä vuonna Ranskassa kilparadalla.
Tuotannon on tarkoitus alkaa vuonna 2023. Autokopterin hinta kieppuu 800 000 euron tienoilla.
Las Vegasin Consumer Electronics Show- eli CES-messuilla esitelty autokopteri on yksi monista uusista teknisistä houkutuksista. Tämän vuoden messuilla pääsi vanhaan tapaan tutustumaan kaikenlaisiin laite- ja sovellusuutuuksiin.
Olemme poimineet laajasta valikoimasta joitakin mielenkiintoisia keksintöjä ja ideoita vuodelle 2022.
Näkymätön aita suojelee huonekaluja
Jos koiralla on paha tapa iskeä hampaansa vaikka sohvaan tai tyynyyn, uudesta keksinnöstä voi olla apua.
Pankkikortin kokoinen Tagz on helposti huonekaluihin piilotettava anturi, joka pienentää riskiä, että koira käy repimässä niitä tai pahimmassa tapauksessa tekemässä tarpeensa niihin.
Tagz on uusin Wagz-yhtiön vuonna 2016 lanseeraaman kaulapannan lisävaruste.
Kun kaulapannan ja Tagz-anturin välinen etäisyys on tarpeeksi lyhyt, kaulapanta hälyttää ultraäänellä, jota ihmiskorva ei erota. Signaali pysäyttää kuitenkin koiran.
Koira ei kärsi äänestä. Koira kuitenkin reagoi siihen. Wagzin tiedottajan mukaan varoitusääni saa koiran muuttamaan käyttäytymistään vetämällä huomion puoleensa.
Tagz voidaan asettaa aiheuttamaan hälytys lyhimmillään metrin päästä. Koira ei törmää mielellään näkymättömään aitaan, ja se voi oppia pian, minne sen ei kannata kotona kuonoaan työntää.
Omatoiminen traktori tekee peltotyöt
Metsä- ja maatalouskoneita valmistava John Deere on esitellyt ensimmäisen automaattisen traktorinsa, joka esimerkiksi kyntää omin avuin satelliittipaikannusta hyödyntävän tietokoneensa ohjaamana.
Itseohjautuva kone voi myös vaikka kylvää vuorokauden ympäri. Sen kuusi kaksoiskameraa toimivat muiden antureiden ohella silminä, jotka havaitsevat mahdolliset esteet ja estävät yhteentörmäyksen väistöliikkeellä.
Tonneja painavan traktorin reitit ja tehtävät määritetään puhelinsovelluksella. Uudelleen ohjelmointi käy siten käden käänteessä.
Pureva robottilapsi kouluttaa hammaslääkäreitä
Pedia Roid on konelapsi, joka on suunniteltu puremaan, potkimaan ja huutamaan kivusta ja pelosta. Robotti on tarkoitettu tulevien hammaslääkäreiden opetusvälineeksi.
Japanilaisyhtiö Tmsukin 110 senttiä pitkän luomuksen silmät kääntyvät ympäri ja käsivarret heiluvat.
Lisäksi robotti, jonka iho voi vaihtaa väriään, oksentaa ja vuotaa verta. Näihinkin tilanteisiin lapsipotilaiden hoitoon perehtyvän hammaslääkäriopiskelijan tulee valmistautua.
Sähkömusteella vaihtelua auton väriin
Kun kyllästyt valkoiseen autoosi, voit tehdä siitä mustan nappulan painalluksella.
Ideaa toteutetaan BMW:n uudessa iX Flow -autossa, joka on pinnoitettu niin sanotuilla sähkömustehiutaleilla. Niihin perustuvat sellaiset lukulaitteet kuin Kindle. Auton värivalikoimaan kuuluvat valkoinen, harmaa ja musta.
Kuuntele, mitä sanottavaa BMW:n insinööreillä ja muotoilijoilla on tulevaisuuden väriään vaihtavasta autosta: