VR Goggles Teaser

Näin rakennat omat virtuaalilasit

Jos virtuaalitodellisuus on sinulle täysin tuntematon, nyt on aika astua sinne sisään, sillä sen voi tehdä todella edullisesti ja helposti. Tarvitset vain älypuhelimen ja muutaman muun tarvikkeen, joita löytyy lähes joka kodista.

torstai 9. kesäkuuta 2016 teksti Jakob Priess

Virtuaalitodellisuus on epäilemättä tulevaisuutta – sekä viihteenä että myös osana opetusta, terveydenhoitoa ja avaruusmatkailua.

Uuteen maailmaan pääset astumaan omilla virtuaalilaseilla, joiden rakentaminen on älyttömän helppoa ja nopeaa.

Tarvitset älypuhelimen, vähän pahvia ja muutaman muun tarvikkeen – ja tietysti yllä olevan ohjevideon.

Virtuaalitodellisuus on ilmainen ja kaikkialla

Älypuhelimille on ladattavissa ilmaiseksi valtava määrä virtuaalitodellisuussovelluksia ja kasapäin huikeita videoita ja virtuaalitodellisuustallenteita.

Teknisesti asia on järjestetty niin, että älypuhelin näyttää videot kahtena vierekkäisenä kuvavirtana, joiden kuva on tallennettu hieman eri kulmista ja joista yhdessä muodostuu optimaalinen 3D-elämys.

>> Virtuaalitodellisuus – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää tulevaisuuden elämystekniikasta

Kuvamateriaali on tallennettu 360 asteen kameralla, jotta kuvaa voidaan katsella mihin suuntaan hyvänsä aivan kuin itse paikalla.

Virtuaalilasit huolehtivat siitä, että katsottavan kuvan etäisyys silmiin pysyy oikeana, ja lisäksi ne tietysti sulkevat muut näköärsykkeet pois.

Muita virtuaalilaseja

Artikkelin alussa olevan videon avulla rakennetut virtuaalilasit ovat hyvin yksinkertaiset, mutta jos kiinnostuit aiheesta, tarjolla on myös muita, teknisesti hienostuneempia malleja, jotka pystyt rakentamaan itse.

Niissä kaikissa käytetään esimerkiksi leikkikiikareiden linssejä.

Esimerkkejä:

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: