Kuulokkeet tekevät sinusta kielineron

Kohtaus on kuin tieteiselokuvasta. Pieni laite korvassasi ymmärrät niin ranskaa ja arabiaa kuin mandariinikiinaakin. Tulevaisuus on totta. Tulkkaavat kuulokkeet saat omaksi jo ensi kuussa.

Pixel Pods

Uusien kuulokkeiden avulla ymmärrät 40:tä kieltä ja tulet ymmärretyksi 40 kielellä.

© Google

Kuvittele, että tulevaisuudessa ymmärrät 40:tä kieltä, vaikka et ole niitä edes opiskellut. Kuukauden kuluttua voit ostaa tulevaisuutesi Googlelta.

It-jätti esitteli viime viikolla pienet langattomat kuulokkeet, Pixel Budit, joka tulkkaavat kieliä suoraan korvaasi.

Linnunradan käsikirja liftareille -tieteisklassikon ystävät ajattelevat varmasti oitis Baabelin kalaa, jonka avulla voi ymmärtää kaikkia universumin kieliä.

Google "tyytyi" kuitenkin vain 40 kieleen.

Tulkkausta simultaanisti

Pixel Bud aktivoidaan painamalla kevyesti oikeaa kuuloketta ja sanomalla, mille kielelle puhe halutaan kääntää. Jos haluat, että laite auttaa sinua puhumaan ranskaa, kuulet ranskaksi puhutut lauseet tulkattuna suoraan korvaasi. Voit myös valita afrikaansin tai vaikkapa japanin.

Kun vastaat suomeksi, laite tulkkaa puheesi ja lähelläsi olevat kuulevat sen Pixel 2 -puhelimen kaiuttimista ranskaksi.

Vanha tekniikka uudessa paketissa, mutta...

Tekniikka perustuu puhelimeen asennettuun Google-kääntäjään ja puheentunnistusohjelmaan, joten sen käyttö ei vaadi internetyhteyttä.

Google-kääntäjän tekniikka ei ole uutta, sillä nykyisin voi jo ladata sovelluksen, joka kääntää sanoja.

Uutta on se, että saat 40 kieltä tulkattuna suoraan korvaasi yhdellä painalluksella. Kaiken lisäksi vempain toimii niin nopeasti, että sitä oikeasti voisi käyttää.

Videolta näet, miten nopeasti tulkkauskuulokkeet toimivat.