nb_u03 Apple watch fake

Apple-kello 23 eurolla

Kiinalaisfirma on tuonut markkinoille Applen vielä julkistamattoman Apple Watchin kopion. Kello maksaa 23 euroa ja toimii iPhonen kanssa.

torstai 15. tammikuuta 2015 teksti Carsten Nymann

Kiinalaiset matkapuhelinvalmistajat ovat jo pitkään tuoneet markkinoille halpoja Apple-tuotteita pian niiden julkistamisen jälkeen.

Esimerkiksi iPhone 6:n kohdalla nämä kiinalaistuotteet ovat kuitenkin nimenomaan kopioita, jotka eivät ole yhteensopivia Applen iOS-järjestelmän kanssa.

Nyt tämä raja on kuitenkin rikottu. Kiinalaisten älykello oli valmis ennen Applea, ja se vielä toimii Applen omien tuotteiden kanssa.

Lanseeraus Applen kotikonnuilla

Kiinalaisyritys Hyperdon on nyt kehittänyt tuotteen, joka ei ainoastaan muistuta Applen vielä julkistamatonta Apple Watch -älykelloa, vaan myös toimii yhdessä iPhonen kanssa.

Kiinalaiset onnistuivat vielä ajoittamaan kopiokellonsa julkistamisen niin, että niitä myytiin aivan Applen kotikonnuilla CES-messuilla Las Vegasissa Kaliforniassa.

Apple-kopio maksaa 27 dollaria

Hinta? 27 dollaria eli noin 23 euroa. Kun Applen oma Apple Watch tulee myytiin, sen uskotaan maksavan noin 350 euroa.

Hyperdonin julkistus oli yllätys. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, onko Apple nostamassa asiasta oikeusjuttua. Hyperdonin kotisivuilta on kuitenkin turha etsiä tietoa uutuudesta, sillä siellä ei ole mitään.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: