vimpain vaate

4 nokkelaa vimpainta vaatekaappiin

Tekniikka on ujuttautunut jo vaatekaappiin – vai mitä sanot tästä lämpötilaa säätelevästä hupparista tai sateenvarjosta, joka tarkkailee säätä puolestasi.

torstai 1. syyskuuta 2016

1. Huppari antaa hierontaa

Takki voi tarjota muutakin kuin suojaa kylmältä. Yhdysvaltalaisen AIRAWEAR-yrityksen älyhuppari hieroo käyttäjänsä selkää. Takissa on liivimäinen sisäosa, jossa on lihaksia painelevat ilmatyynyt hartioissa, ristiselässä ja muissa strategisissa paikoissa. Hierontavoimakkuutta ja -paikkaa ohjataan puhelimen sovelluksella.

2. Rannerengas laskee kalorit ja hälyttää apua

Koru voi tyydyttää muitakin kuin esteettisiä tarpeita. WISEWEAR on samannimisen yhdysvaltalaisyrityksen kehittämä 18 karaatin kullalla päällystetty rannekoru ja samalla puhelimeen yhdistetty aktiivisuusranneke ja turvahälytin. Nappia painamalla se lähettää hätäviestin ja sijaintipaikan GPS-koordinaatit. Se myös ilmoittaa värinällä puhelusta tai tekstiviestistä.

3. Sama takki joka säällä

Puhelimen sovelluksessa valitaan, mitä kohtaa takista lämmitetään ja miten paljon. Kuva: Flexwarm.

Kylmään säähän voi varautua pukeutumalla lämpimästi tai lisäämällä lämpöä takkiin. Kiinalaisyhtiö FLEXWARM on valinnut jälkimmäisen tavan. Flexwarm-takissa on selässä, rinnassa ja hihansuissa neljä akkukäyttöistä lämmitintä, joita säädetään puhelimen sovelluksella. Lämmittimet pitävät takin sisällä halutun lämpötilan, oli ulkona miten kylmä tahansa. Kutakin lämmitintä voi säätää erikseen.

4. Sateenvarjo muistuttaa itsestään

Älyvarjo seuraa säätilaa ja kertoo käyttäjälleen, milloin sille on tarvetta. Kuva: Oombrella

Ranskalaisen OOMBRELLA-sateenvarjon suojassa näyttää kuin kävelisi revontulten alla, lupaa valmistaja. Lisäksi varjo seuraa säätä ja lähettää käyttäjänsä puhelimeen muistutuksen, jos luvassa on sadetta. Säätiedot varjo saa muilta Oombrella-sateenvarjoilta. Varjossa on sääasema, joka on myös yhteydessä muihin Oombrella-varjoihin, joten varjot pitävät toisensa ajan tasalla säätilan muutoksista. Oombrella osaa myös lähettää käyttäjälleen muistutuksen, jos tämä unohtaa sen vaikkapa kahvilaan.

Katso, mitkä sinä näistä haluaisit

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: