Älyruukku kasveille

4 näppärää vempainta kotiin

Älypuhelimella ohjattava valvontakamera, kasvit itse kasteleva älyruukku ja digitaalinen lukko – digitaalisia innovaatioita on tarjolla kodin joka nurkkaan.

keskiviikko 3. elokuuta 2016

1. Älypuhelimella ohjattava valvontakamera

Kutsumattomia vieraita voi tarkkailla tällä huomaamattomalla kameralla, jota ohjataan älypuhelimella. Kuva: MYFOX.

Ranskalainen MYFOX on yksi monista etävalvontalaitteita kehittävistä yrityksistä. Valvontakameraa ohjataan ja seurataan älypuhelimen sovelluksella. Mikrofonin ja kaiuttimen kautta kotiväen – tai kutsumattomien vieraiden – kanssa voi myös keskustella. Kamera rekisteröi liikkeet automaattisesti ja tallentaa jopa seitsemän päivän tapahtumat, ja niitä voi selata puhelimen näytöllä.

2. Kasveja hoivaava älyruukku

PLANTY-älyruukku hoitaa kaikki huonekasvien hengissäpitämiseen liittyvät ikävät hommat. Kuva: NTHING.

Eteläkorealaisen Nthing-yrityksen PLANTY on tehty huojentamaan huonekasviensa hyvinvoinnista huolestuneiden mieltä. Se on puhelimen sovelluksella ohjattava internetiin liitetty ruukku, joka seuraa valoisuutta, huoneilman lämpötilaa ja mullan kosteutta. Jos olosuhteet muuttuvat, ruukku lähettää ilmoituksen ja sovelluksen kautta sen voi komentaa kastelemaan.

3. Huomaamaton ilmastointilaite

Ilmastointilaite on muotoiltu ikkunaan sopivaksi. Sen korkeus on noin 15 senttiä. Kuva: NORIA.

Sisäilman viilennykseen tarvittavat koneet ovat yhdysvaltalaisen Likuma Labsin mukaan liian isoja, raskaita ja äänekkäitä. Se lupaa NORIA-ilmastointilaitteensa olevan kaikkea muuta. Se kuulemma viilentää 15 neliömetrin huoneen hiljaisella tuulenvireellä. Laite painaa vain 14 kiloa, ja sen voi valmistajan mukaan asentaa ikkunaan niin, että se on helppo irrottaa ja panna talteen vaikka sängyn alle kesää odottamaan.

4. Kätevä lukko

Sesame pitää lukua siitä, milloin ovesta tullaan ja mennään. Kuva: CANDY HOUSE.

Puhelin voi toimittaa myös avaimen virkaa. SESAME on yhdysvaltalaisen Candy House -yrityksen luomus, joka kiinnitetään oveen olemassa olevan lukon päälle. Sitä ohjataan puhelimen sovelluksella, joten oven lukitsemisen voi varmistaa vaikka bussista matkalla töihin. Sovelluksella myös määritetään, kuka saa avata oven, ja se voi näyttää, kuka on käynyt asunnossasi. Sesamen sovelluksessa on myös ääniohjaus. Lisäksi sen voi määrittää avaamaan lukon yksilöllisellä koputusrytmillä.

Tee itse virtuaalilasit

Jos et vielä ole tutustunut virtuaalitodellisuuteen, nyt on aika astua sinne sisään. Tämä tutustumiskäynti on nimittäin todella edullinen ja helppo!

Lue tästä, miten teet itse näppärät virtuaalilasit.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: