4 hauskaa kesävempainta

4 kätevää kesävempainta

Kun kesäaurinko paistaa, ei mikään voita reipasta liikuntaa ja luontomatkailua. Sitä voi vielä piristää uusilla näppärillä kesävempaimilla!

tiistai 31. toukokuuta 2016

Kesäinen sää kutsuu ulkoilmaan. Olipa lempiharrastuksesi sitten surfailu, telttailu tai pyöräily, saat siihen vielä lisää hupia näiden neljän vempaimen avulla:

1. Ranteeseen kiinnitettävä pelastustyyny

Kun täyttömekanismi laukeaa, tyyny täyttyy hiilidioksidilla (CO2).

KINGII on vesilläliikkujille tarkoitettu turvaväline, joka kiinnitetään ranteeseen ja jonka toimintaa ohjataan itse. Kun vaikkapa surfaaja tai meloja joutuu veden varaan ja tuntee tarvitsevansa apua pinnalla pysymiseen, hän voi toisella kädellään vetää kahvasta, joka laukaisee pelastustyynyn täyttömekanismin.

Patruunasta purkautuva hiilidioksidi pullistaa pussin.

2. Väriään vaihtavat aurinkolasit

Automaattisesti väriään vaihtavien linssien tummuutta on mahdollista säätää myös itse.

Kun siirtyy varjosta aurinkoon, kirkas valo helposti sokaisee. Erityisesti pyöräilijöiden tarpeisiin kehitetyt CTRL ONE-aurinkolasit auttavat säilyttämään näön terävänä, kun valaistusolosuhteet vaihtelevat nopeasti.

Niiden fotokromaattiset linssit kirkastuvat hämärässä ja tummuvat valoisassa. Väri muuttuu yllättävän nopsaan, sillä silmiä tuskin ehtii räpäyttää.

3. Kohteen mukaan valaiseva taskulamppu

Seitsemän superkirkasta lediä valaisevat kaukaisetkin kohteet.

Käsivalaisinuutuus LUXOR 2 ei ole ihan tavallinen taskulamppu, sillä siinä piilee tekniikkaa, joka pystyy sovittamaan valon voimakkuuden ja valokeilan muodon valaistavan kohteen mukaiseksi.

Jos esimerkiksi suuntaa lampun pimeässä etäällä olevaan palloon, sen ledit kirkastuvat ja valo kapenee ohueksi kiilaksi.

4. Aurinkopaneeliteltta

Teltan katon kaksi aurinkopaneelia tuottavat sähköä mobiililaitteille.

Monille teltta on yöpymispaikkana ahdistavan alkeellinen. Nykyään sille etsitään vaihtoehtoja siitäkin syystä, että pitää päästä lataamaan mobiililaitteita.

Ajan hermolla olevat CINCH!-teltan suunnittelijat ovat haistaneet markkinaraon: sähköt kuuluvat teltan vakiovarustukseen. Telttaa ei kuitenkaan kytketä jakeluverkkoon, sillä virta tuotetaan teltan kattoon sisältyvillä aurinkopaneeleilla ja varastoidaan kevyeen, kompaktiin akkuun.

Kiinteä vesitiivis pistorasia tekee mobiililaitteiden lataamisesta helppoa. Ja tietenkin teltassa on myös valaistus.

Tutustu täällä muihinkin kesävempaimiin.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: