Uusi peli: Arvaa kilpaa Googlen kanssa

Googlen uusi peli haastaa sinut arvailemaan hakukoneen kanssa kilpaa, mitä hakusanaa Googlen hakukenttä sinulle ehdottaa.

nb_u12 Googlefeud

Google yleensä täydentää lauseita, joita kirjoitat hakukenttään. Esimerkiksi jos teen haun ”Minä rakastan...", hakukone ehdottaa "sinua" tai ”matkustamista”.

Nyt Google on kehittänyt hakukoneensa ominaisuudesta pelin, jossa käyttäjän pitää arvata, millä sanalla hakukone täydentää aloitetun haun. Pisteitä ropisee sen mukaan, miten hyvin käyttäjä arvaa Googlen ehdotuksen.

Googlen aivoituksia ei ole helppo arvata

Peli on itse asiassa varsin vaikea, sillä Google ei todellakaan käytä yksinkertaisia menetelmiä täydentäessään lauseita. Se ottaa luonnollisesti huomioon käyttäjän aiemmat haut, mutta käyttää ehdotuksien sorvaamiseen myös monia muita muuttujia.

Ensiksikin Googlen ehdotukset perustuvat tehtyjen hakujen määrään. Mitä useammin tiettyä sanaa on haettu, sitä korkeammalle se nousee hakukenttään tulevien ehdotusten joukossa. Silti myös maantieteellinen sijainti vaikuttaa ehdotuksiin. Siksi hakukone ehdottaa eri sanoja eri maissa ja jopa eri kaupungeissa.

Vihamieliset haut poistetaan

Lisäksi ehdotuksiin vaikuttavat ajankohtaiset tapahtumat. Google osaa myös poistaa ehdotukset, joiden sisältö on loukkaavaa, rasistista tai vihamielistä jotakin kansanryhmää kohtaan. Uskontojen kohdalla Googlen sensuuri ei kuitenkaan ole niin tehokasta.

Peli on tällä hetkellä olemassa vain amerikanenglanniksi.

Tästä pääset itse arvailemaan