Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

nb_u12 Googlefeud
Teknologia

Uusi peli: Arvaa kilpaa Googlen kanssa

Googlen uusi peli haastaa sinut arvailemaan hakukoneen kanssa kilpaa, mitä hakusanaa Googlen hakukenttä sinulle ehdottaa.

Google yleensä täydentää lauseita, joita kirjoitat hakukenttään. Esimerkiksi jos teen haun ”Minä rakastan...", hakukone ehdottaa "sinua" tai ”matkustamista”.

Nyt Google on kehittänyt hakukoneensa ominaisuudesta pelin, jossa käyttäjän pitää arvata, millä sanalla hakukone täydentää aloitetun haun. Pisteitä ropisee sen mukaan, miten hyvin käyttäjä arvaa Googlen ehdotuksen.

Googlen aivoituksia ei ole helppo arvata

Peli on itse asiassa varsin vaikea, sillä Google ei todellakaan käytä yksinkertaisia menetelmiä täydentäessään lauseita. Se ottaa luonnollisesti huomioon käyttäjän aiemmat haut, mutta käyttää ehdotuksien sorvaamiseen myös monia muita muuttujia.

Ensiksikin Googlen ehdotukset perustuvat tehtyjen hakujen määrään. Mitä useammin tiettyä sanaa on haettu, sitä korkeammalle se nousee hakukenttään tulevien ehdotusten joukossa. Silti myös maantieteellinen sijainti vaikuttaa ehdotuksiin. Siksi hakukone ehdottaa eri sanoja eri maissa ja jopa eri kaupungeissa.

Vihamieliset haut poistetaan

Lisäksi ehdotuksiin vaikuttavat ajankohtaiset tapahtumat. Google osaa myös poistaa ehdotukset, joiden sisältö on loukkaavaa, rasistista tai vihamielistä jotakin kansanryhmää kohtaan. Uskontojen kohdalla Googlen sensuuri ei kuitenkaan ole niin tehokasta.

Peli on tällä hetkellä olemassa vain amerikanenglanniksi.

Tästä pääset itse arvailemaan

Lue myös:

Tekoäly

Googlen tekoäly hioo hoksottimiaan

1 minuuttia
Tekoäly

Googlen tekoäly alkoi käyttäytyä aggressiivisesti

2 minuuttia
Tekoäly

Googlen tekoäly ennustaa tulevaisuutta

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota