Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© Shutterstock
Teknologia - Tekoäly

Googlen tekoäly hioo hoksottimiaan

Tekoäly voi peitota ihmisen monessa suhteessa. Uusin tekoälyjärjestelmä pystyy tekemään itsestään vieläkin älykkäämmän kuin mihin ihminen pystyy.

Ne voivat ohjata autoja, seuloa syöpiä ja hakata ihmisen erittäin vaikeaksi luokitellussa go-lautapelissä. Ja nyt tekoäly pystyy myös luomaan uuden ja paremman tekoälyn.

Google on juuri pitänyt vuotuisen I/O-konferenssinsa, jossa se esittelee yleisölle tuoreimpia teknologisia läpimurtojaan ja visioitaan.

Tilaisuudessa teknologiajätin johtaja Sundai Pichar valotti hieman sitä, miten Google on edistynyt AutoML-tekoälynsä kehittämisessä, ja kaikesta päätellen edistys on ollut huimaa.

Kehitys kehittyy nopeasti

Tekoälyn toiminta perustuu siihen, että siinä luodaan jatkuvasti uusia koodi- ja algoritmikerroksia alkuperäisen koodin päälle. Näin saadaan aikaan järjestelmä, joka osaa käsitellä monenlaista tietoa.

Koodien ja algoritmien kirjoittaminen kestää ihmiseltä kuitenkin pitkään, ja siksi Google on laittanut AutoML-tekoälynsä kirjoittamaan omat koodikerroksensa ja siten kehittämään omia kykyjään nopeammin kuin mihin ihminen pystyisi.

Nyt AutoML onkin kehittänyt tekoälyn, joka pystyy tunnistamaan kuvia, ja toisen, joka tunnistaa ääniä.

Tekoäly meni jo ihmisen ohi

Ensimmäisessä tapauksessa koodi oli yhtä hyvää kuin Googlen asiantuntijoiden tekemä, jälkimmäisessä tapauksessa se oli jo parempaa.

Tekoälyn tuottama koodi aiheutti myös yllätyksiä: osa AutoML:n koodista ei vaikuttanut ihmisohjelmoijista järkevältä, ja sillä olikin merkitystä vain tietokoneiden toiminnalle.

Toiveena on, että AutoML-tekoälystä voitaisiin kehittää tavallisille ihmisille sopiva versio. Se olisi jonkinlainen helppotajuinen perustekoälyjärjestelmä, jonka omistaja voisi räätälöidä omiin tarpeisiinsa sopivaksi.

Lue myös:

Tekoäly

Googlen tekoäly ennustaa tulevaisuutta

1 minuuttia
Tekoäly

Googlen tekoäly alkoi käyttäytyä aggressiivisesti

2 minuuttia
Tekoäly

Tekoäly muuttaa tikku-ukot eläviksi

0 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota