Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

DeepMindin tekoäly taistelee vastustajiaan vastaan aggressiivisesti laseraseilla. Sama on nähty aikaisemminkin mutta valkokankaalla.

© Paramount Pictures
Teknologia - Tekoäly

Googlen tekoäly alkoi käyttäytyä aggressiivisesti

Google DeepMind -yritys on kehittänyt tekoälyn, joka alkoi äkkiä käyttäytyä kilpailutilanteessa aggressiivisesti ja ahneesti.

Lasersäteet sinkoilevat sinne tänne ja lamauttavat vastustajan, jotta tekoäly pääsee haalimaan kaikki resurssit itselleen.

Edellä kuvattu muistuttaa Terminator-elokuvien tuomiopäiväskenaarioita, mutta se on totta pelissä, jonka Google DeepMind -yritys on kehittänyt tekoälylleen.

Tekoäly ampuu voittaakseen

DeepMind on testannut 40 miljoonaa kertaa yksinkertaista hedelmien keräyspelin tapaista peliä. Siinä kaksi yksikköä kilpailevat keskenään pisteistä, joita on rajallinen määrä. Yksikköjä ohjaa tekoäly.

Koe osoitti, että mitä vähemmän pisteitä, sitä aggressiivisemmin tekoäly pyrki lamauttamaan vastustajan laseraseellaan.

Sota puhkeaa, kun tekoäly havaitsee niukkuuden. Tekoälyt liikuttavat sinistä ja punaista pelaajaa tai pelinappulaa, pisteet ovat vihreitä ja lasersäteet keltaisia.

Mitä älykkäämpi, sitä aggressiivisempi

Testeissä kiinnostavinta oli ehkä se, että mitä kehittyneempi tekoäly oli, sitä useammin se alkoi käyttäytyä aggressiivisesti ja ahneesti. Kun DeepMindissa testattiin peliä "tyhmemmillä" tekoälyillä, pelaajat useimmiten jakoivat pisteet keskenään rauhanomaisesti.

Kehittynein tekoäly oppi ympäristöstään ja kehitti aggressiivisen itseään suosivan taktiikan. Samanlainen käyttäytyminen on tyypillistä ihmiselle.

Koetta ei ole vielä vertaisarvioitu.

Lue myös:

Tekoäly

Googlen tekoäly ennustaa tulevaisuutta

1 minuuttia
Tekoäly

Googlen tekoäly hioo hoksottimiaan

1 minuuttia
Tekoäly

Tekoäly muuttaa tikku-ukot eläviksi

0 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota