USA testaa tulevaisuuden aseita

Tulevaisuuden aseet: Lasersäteet, sähkömagneettinen tykki ja kurssiaan korjaava ammus. Sodankäynti on saamassa piirteitä, joita on pidetty tieteisfiktiona. Katso videot kolmen uuden asejärjestelmän testeistä.

railgun

Raidetykki perustuu sähkömagnetismiin

Yhdysvaltojen laivasto on kehittämässä niin kutsuttua raidetykkiä. Se on sähkömagnetismiin perustuva tykki, joka sinkoaa ammuksen matkaan erittäin kovalla nopeudella. Voimakas sähkövirta luo kaksi hyvin vahvaa magneettikenttää, jotka voivat antaa ammukselle seitsenkertaista äänen nopeutta vastaavan vauhdin.

VIDEO: Sähkömagneettinen tykki antaa ammukselle äänen nopeutta hurjemman vauhdin:

Sähkömagneettisen tytkin 10–20 kiloa painavassa ammuksessa ei ole räjähteitä, sillä ammukset pirstovat törmäyksessä kohteensa ainoastaan liike-energian voimalla.

Laserase on kehitteillä

Yhdysvaltojen laivastossa testataan myös LaWS-laserasetta (Laser Weapon System). Aluksen kannen alla olevan laserin tuottamat kuusi sädettä johdetaan valokaapeleita pitkin kannelle sijoitettuun tykkiin, joka kokoaa ja tarkentaa ne kohteeseen.

VIDEO: Lasertykki osuu maaliin:

Tarkka-ampujan ammus osaa korjata kurssiaan

Nyt tarkka-ampujat eivät voi enää ampua ohi: uusi ammus korjaa kurssiaan jopa 30 kertaa sekunnissa.

Ammuksen kärjessä on anturi, joka seuraa maaliin kohdistettua lasersädettä koko lentomatkan ajan. Toisin sanoen jos vain lasersäde osoittaa kohteeseen, ammus osuu siihen aina.

VIDEO: Älypatruuna varmistaa osuman:

Tulevaisuuden aseet

Sotatekniikka tuo ensiksi mieleen kuolonuhrit. Tulevaisuuden taisteluissa voimasuhteita ratkaistaan esimerkiksi itseohjautuvilla ohjuksilla, jotka osaavat myös itse keskeyttää operaation. Kehityksen odotetaan säästävän miljoonia ihmishenkiä. Lue koko artikkeli tästä: