Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

railgun
Teknologia - Sotatekniikka

USA testaa tulevaisuuden aseita

Tulevaisuuden aseet: Lasersäteet, sähkömagneettinen tykki ja kurssiaan korjaava ammus. Sodankäynti on saamassa piirteitä, joita on pidetty tieteisfiktiona. Katso videot kolmen uuden asejärjestelmän testeistä.

Raidetykki perustuu sähkömagnetismiin

Yhdysvaltojen laivasto on kehittämässä niin kutsuttua raidetykkiä. Se on sähkömagnetismiin perustuva tykki, joka sinkoaa ammuksen matkaan erittäin kovalla nopeudella. Voimakas sähkövirta luo kaksi hyvin vahvaa magneettikenttää, jotka voivat antaa ammukselle seitsenkertaista äänen nopeutta vastaavan vauhdin.

VIDEO: Sähkömagneettinen tykki antaa ammukselle äänen nopeutta hurjemman vauhdin:

Sähkömagneettisen tytkin 10–20 kiloa painavassa ammuksessa ei ole räjähteitä, sillä ammukset pirstovat törmäyksessä kohteensa ainoastaan liike-energian voimalla.

Laserase on kehitteillä

Yhdysvaltojen laivastossa testataan myös LaWS-laserasetta (Laser Weapon System). Aluksen kannen alla olevan laserin tuottamat kuusi sädettä johdetaan valokaapeleita pitkin kannelle sijoitettuun tykkiin, joka kokoaa ja tarkentaa ne kohteeseen.

VIDEO: Lasertykki osuu maaliin:

Tarkka-ampujan ammus osaa korjata kurssiaan

Nyt tarkka-ampujat eivät voi enää ampua ohi: uusi ammus korjaa kurssiaan jopa 30 kertaa sekunnissa.

Ammuksen kärjessä on anturi, joka seuraa maaliin kohdistettua lasersädettä koko lentomatkan ajan. Toisin sanoen jos vain lasersäde osoittaa kohteeseen, ammus osuu siihen aina.

VIDEO: Älypatruuna varmistaa osuman:

Tulevaisuuden aseet

Sotatekniikka tuo ensiksi mieleen kuolonuhrit. Tulevaisuuden taisteluissa voimasuhteita ratkaistaan esimerkiksi itseohjautuvilla ohjuksilla, jotka osaavat myös itse keskeyttää operaation. Kehityksen odotetaan säästävän miljoonia ihmishenkiä. Lue koko artikkeli tästä:

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota