250 kertaa niin paljon satoa kuin ulkona
Tehokas tilankäyttö on vaakaviljelyn myyntivaltteja. Sijoittamalla kasvit tiiviisti useaan kerrokseen voidaan tuottaa elintarvikkeita selvästi pienemmällä alalla kuin tavallisesti.
Kun verrataan samankokoisten viljelmien tuottoa, vertikaalinen viljely antaa Nordic Harvestin mukaan peräti 250 kertaa niin paljon satoa kuin tavallinen kasvimaa. Menetelmä sopii siten erityisen hyvin kaupunkiympäristöön, jossa tilaa on tarjolla rajallisesti.
Lisäksi ilmastohyödyt ovat moninaisia, kun kesannoksi jätettäviä peltoja voidaan palauttaa metsäksi ja lähiruoan tuottaminen pienentää liikenteen saastepäästöjä.
Kun kasviksia ei kuljeteta pitkiä matkoja, hiilidioksidia vapautuu ilmakehään selvästi vähemmän.
Eroon haittabakteereista ja tuholaisista
Nordic Harvest käyttää vesiviljelyä eli viljelyä ilman maata. Sen etuihin kuuluu, että kasvit saavat helpommin ja suoremmin ravinteita.
Kun maata lannoitetaan esimerkiksi lannalla tai kompostilla, sienten ja bakteerien pitää hajottaa se, ennen kuin kasvien juuret voivat ottaa ravinteet talteen. Kun juuret ovat ravinteikkaassa vedessä, pieneliöstöä ei tarvita avuksi.
Sen ansiosta kasvien riski saada bakteeritauteja ja tuholaisten aiheuttamia vioittumia minimoituu. Lisäksi säästyy paljon vettä, koska viljelmää ei tarvitse kastella tavalliseen tapaan.
Nordic Harvestin mukaan vedenkulutus on 95 prosenttia pienempi kuin perinteisessä maanviljelyssä.
Myös hyllykköviljely sisätiloissa kuormittaa ympäristöä. Sen vaatimat ledilamput kuluttavat sähköä, jonka ilmastoystävällisyys riippuu tuotantotavasta. Nordic Harvest ostaa vain tuulivoimaa, joka kuuluu uusiutuviin energianlähteisiin.