Saako pinaattia lämmittää uudelleen?
Pinaattia tai persiljaa voi lämmittää uudelleen, jos kasvikset on puhdistettu hyvin ennen keittämistä, paistamista tai leipomista ja ruokaa on säilytetty oikein.
Miksi uudelleen lämmitetystä pinaatista voi tulla kipeäksi?
Kysymyksessä on vanha elintarvikehygieniaa koskeva neuvo. Sinänsä pinaatti tai persilja ei tee ruoasta helposti pilaantuvaa, jos sen valmistuksessa ja säilytyksessä ei ole otettu turhia riskejä. Ongelmia voi syntyä, jos pinaattia tai persiljaa ei ole pesty huolellisesti, ruokaa ei ole kypsennetty ja sitä säilytetään liian lämpimässä.
Riskitekijöinä pidetään kasvien pintaan tarttunutta multaa ja erityisesti sen sisältämiä maabakteereja.
Sen lisäksi, että ne voivat lisääntyä sopivissa oloissa nopeasti haitallisessa määrin, ne myös tuottavat typpiyhdisteistä nitriittiä, jos ruokaa ei valmisteta ja säilytetä oikein.