Teflonpannut eivät sinänsä ole myrkyllisiä. Niiden käytössä kannattaa silti olla huolellinen.
Vanhojen teflonpannujen käyttöön liittyy kuitenkin riskejä, sillä pinnoite saattaa kulua niin, että siitä irtoaa pinnoitetta ruokaan.
Teflon voi hajota haitalliseksi aineeksi
Siksi suositellaan, että teflonpannuja ei käytetä, kun ne alkavat näyttää kulumisen merkkejä. Laadukkaita teflonpinnoitteisia pannuja ja muita astioita voi silti käyttää huoletta.
Teflon on polytetrafluorieteeni-nimisen yhdisteen kauppanimi. Kun ainetta kuumennetaan, siitä voi vapautua perfluorioktaanihappoa, joka on todettu terveydelle haitalliseksi.
Sen vapautuminen vaatii kuitenkin hyvin korkean, yli 350 asteen lämpötilan. Normaalissa ruoanlaitossa paistinpannua ei lämmitetä niin kuumaksi.