Näin valmistetaan pikakahvia – 4 vaihetta

Kun kahvipavut on paahdettu ja jauhettu, niistä valmistetaan väkevä kahviuute, josta sitten poistetaan neste. Tuloksena on hienoja hiutaleita, joista syntyy kahvijuoma, kun ne sekoitetaan kuumaan veteen.

Kun kahvipavut on paahdettu ja jauhettu, niistä valmistetaan väkevä kahviuute, josta sitten poistetaan neste. Tuloksena on hienoja hiutaleita, joista syntyy kahvijuoma, kun ne sekoitetaan kuumaan veteen.

Jørgen Stamp
© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 1:

Valikoiduista kahvipavuista tehdään haluttu sekoitus, joka paahdetaan ja jauhetaan. Tuloksena on samanlainen jauhe kuin se, josta tehdään suodatinkahvia.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 2:

Jauheesta keitetään kahvia, joka pannaan kiertämään säiliöstä toiseen. Nesteen määrä vähenee vaiheittain, ja lopulta jäljelle jää väkevää kahviuutetta.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 3:

Kahviuute suihkutetaan säiliöön, jossa kuuma alaspäin suuntautuva ilmavirta haihduttaa siitä lopunkin nesteen. Kahvihiutaleet laskeutuvat jauheena pohjalle.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 4:

Kahvijauhe kootaan, ja sitä kostutetaan vedellä niin, että siitä saadaan muotoiltua yhtenäisiä rakeita. Jotkin pikakahvit myös jätetään jauheeksi.