Näin valmistetaan pikakahvia – 4 vaihetta

Kun kahvipavut on paahdettu ja jauhettu, niistä valmistetaan väkevä kahviuute, josta sitten poistetaan neste. Tuloksena on hienoja hiutaleita, joista syntyy kahvijuoma, kun ne sekoitetaan kuumaan veteen.

Jørgen Stamp

Vaihe 1:

Valikoiduista kahvipavuista tehdään haluttu sekoitus, joka paahdetaan ja jauhetaan. Tuloksena on samanlainen jauhe kuin se, josta tehdään suodatinkahvia.

Vaihe 2:

Jauheesta keitetään kahvia, joka pannaan kiertämään säiliöstä toiseen. Nesteen määrä vähenee vaiheittain, ja lopulta jäljelle jää väkevää kahviuutetta.

Vaihe 3:

Kahviuute suihkutetaan säiliöön, jossa kuuma alaspäin suuntautuva ilmavirta haihduttaa siitä lopunkin nesteen. Kahvihiutaleet laskeutuvat jauheena pohjalle.

Vaihe 4:

Kahvijauhe kootaan, ja sitä kostutetaan vedellä niin, että siitä saadaan muotoiltua yhtenäisiä rakeita. Jotkin pikakahvit myös jätetään jauheeksi.

Lue myös:

Milk boiling over
Ruoka-aineet

Maito: Miksi maito kiehuu helposti yli?

0 minuuttia
Ruoka-aineet

Milloin kahvi virkistää eniten?

0 minuuttia
Ruoka-aineet

Näin tehdään alkoholia – 4 vaihetta

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Virhe: Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
NäytäPiilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!