Jørgen Stamp

Näin valmistetaan pikakahvia – 4 vaihetta

Kun kahvipavut on paahdettu ja jauhettu, niistä valmistetaan väkevä kahviuute, josta sitten poistetaan neste. Tuloksena on hienoja hiutaleita, joista syntyy kahvijuoma, kun ne sekoitetaan kuumaan veteen.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 1:

Valikoiduista kahvipavuista tehdään haluttu sekoitus, joka paahdetaan ja jauhetaan. Tuloksena on samanlainen jauhe kuin se, josta tehdään suodatinkahvia.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 2:

Jauheesta keitetään kahvia, joka pannaan kiertämään säiliöstä toiseen. Nesteen määrä vähenee vaiheittain, ja lopulta jäljelle jää väkevää kahviuutetta.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 3:

Kahviuute suihkutetaan säiliöön, jossa kuuma alaspäin suuntautuva ilmavirta haihduttaa siitä lopunkin nesteen. Kahvihiutaleet laskeutuvat jauheena pohjalle.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 4:

Kahvijauhe kootaan, ja sitä kostutetaan vedellä niin, että siitä saadaan muotoiltua yhtenäisiä rakeita. Jotkin pikakahvit myös jätetään jauheeksi.