Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin valmistetaan pikakahvia – 4 vaihetta

Kun kahvipavut on paahdettu ja jauhettu, niistä valmistetaan väkevä kahviuute, josta sitten poistetaan neste. Tuloksena on hienoja hiutaleita, joista syntyy kahvijuoma, kun ne sekoitetaan kuumaan veteen.

Jørgen Stamp
© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 1:

Valikoiduista kahvipavuista tehdään haluttu sekoitus, joka paahdetaan ja jauhetaan. Tuloksena on samanlainen jauhe kuin se, josta tehdään suodatinkahvia.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 2:

Jauheesta keitetään kahvia, joka pannaan kiertämään säiliöstä toiseen. Nesteen määrä vähenee vaiheittain, ja lopulta jäljelle jää väkevää kahviuutetta.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 3:

Kahviuute suihkutetaan säiliöön, jossa kuuma alaspäin suuntautuva ilmavirta haihduttaa siitä lopunkin nesteen. Kahvihiutaleet laskeutuvat jauheena pohjalle.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 4:

Kahvijauhe kootaan, ja sitä kostutetaan vedellä niin, että siitä saadaan muotoiltua yhtenäisiä rakeita. Jotkin pikakahvit myös jätetään jauheeksi.

Lue myös:

Ruoka-aineet

Pikakahvin valmistusmenetelmä

0 minuuttia
Ruoka-aineet

Näin tehdään alkoholia – 4 vaihetta

1 minuuttia
Ruoka-aineet

Oletko valmis korvaamaan pihvin keinolihalla?

3 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostisi, niin saat ohjeet salasanan nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Syötä koodi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostilla koodin osoitteeseen
Virhe: Syötä koodi

Uusi salasana

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota