Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin tehdään lakritsia: 4 vaihetta

Lakritsin pääraaka-aine on lakritsikasvin juuresta valmistettava uute, johon lisätään jauhoja, siirappia ja mausteita. Seos keitetään taikinaksi, josta makeiset puristetaan muotoonsa.

Jørgen Stamp
© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 1:

Lakritsikasvi (Glycyrrhiza glabra) kasvaa villinä muun muassa Aasiassa, Lähi-idässä ja Itä-Euroopassa. Lakritsiin käytetään sen juuria, jotka kuoritaan ja kuivataan.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 2:

Kuivatut lakritsinjuuret leikataan suikaleiksi, joita keitetään vedessä. Tuloksena on raaka lakritsimassa, jonka annetaan jäähtyä.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 3:

Lakritsimassa jähmettyy koviksi lohkareiksi. Ne murskataan ja liuotetaan kuumaan veteen. Seokseen lisätään sokeria, suolaa, jauhoja, tärkkelystä ja mausteita.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 4:

Valmiista lakritsitaikinasta muotoillaan erilaisia makeisia. Lakritsinauha ja -rullat tehdään puristamalla taikinaa suuttimesta kovalla paineella.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota