Julkaistu 27.02.19
Teksti: Toimitus
URL copied to clipboard

Vaihe 1:
Lakritsikasvi (Glycyrrhiza glabra) kasvaa villinä muun muassa Aasiassa, Lähi-idässä ja Itä-Euroopassa. Lakritsiin käytetään sen juuria, jotka kuoritaan ja kuivataan.

Vaihe 2:
Kuivatut lakritsinjuuret leikataan suikaleiksi, joita keitetään vedessä. Tuloksena on raaka lakritsimassa, jonka annetaan jäähtyä.

Vaihe 3:
Lakritsimassa jähmettyy koviksi lohkareiksi. Ne murskataan ja liuotetaan kuumaan veteen. Seokseen lisätään sokeria, suolaa, jauhoja, tärkkelystä ja mausteita.

Vaihe 4:
Valmiista lakritsitaikinasta muotoillaan erilaisia makeisia. Lakritsinauha ja -rullat tehdään puristamalla taikinaa suuttimesta kovalla paineella.