Jørgen Stamp

Näin tehdään lakritsia: 4 vaihetta

Lakritsin pääraaka-aine on lakritsikasvin juuresta valmistettava uute, johon lisätään jauhoja, siirappia ja mausteita. Seos keitetään taikinaksi, josta makeiset puristetaan muotoonsa.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 1:

Lakritsikasvi (Glycyrrhiza glabra) kasvaa villinä muun muassa Aasiassa, Lähi-idässä ja Itä-Euroopassa. Lakritsiin käytetään sen juuria, jotka kuoritaan ja kuivataan.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 2:

Kuivatut lakritsinjuuret leikataan suikaleiksi, joita keitetään vedessä. Tuloksena on raaka lakritsimassa, jonka annetaan jäähtyä.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 3:

Lakritsimassa jähmettyy koviksi lohkareiksi. Ne murskataan ja liuotetaan kuumaan veteen. Seokseen lisätään sokeria, suolaa, jauhoja, tärkkelystä ja mausteita.

© Jørgen Stamp/Thomas Arnoldi

Vaihe 4:

Valmiista lakritsitaikinasta muotoillaan erilaisia makeisia. Lakritsinauha ja -rullat tehdään puristamalla taikinaa suuttimesta kovalla paineella.