Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Teknologia - Ruoka-aineet

Mandariinipuun siemenelliset ja siemenettömät hedelmät

Miksi toiset klementiinit ovat täynnä siemeniä, kun taas toiset ovat siemenettömiä?

Klementiinit ovat todennäköisesti mandariinin ja pomeranssin risteymiä. Toisin kuin mandariineiksi kutsutuissa Citrus reticulata -mandariinipuun hedelmissä niissä ei ole siemeniä. Klementiini-nimi juontuu ranskalaispapista Clementista, joka jalosti siemenettömän mandariinin Algeriassa 1800- ja 1900-luvun vaihteessa. Klementiinien lisäksi myös satsumat ovat siemenettömiä mandariineja. Syynä siihen, että kuluttaja, joka luulee ostaneensa siemenettömiä sitrushedelmiä, kokee ikävän yllätyksen kotona, on se, että hedelmiä myydään väärällä nimellä.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota