Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

hyönteiset ravinto TOP
Teknologia - Ruoka-aineet

Syöt ½ kiloa hyönteisiä vuodessa

Hyönteiset, kuten kirvat, madot ja toukat, päätyvät usein mahalaukkuusi, kun popsit kaupasta ostamiasi hedelmiä ja vihanneksia. Ja määrät ovat aika suuria.

Kirvat pinaatissa ja toukat pakastemarjoissa.

Joka vuosi popsimme 0,5–1 kiloa hyönteisiä, joita elintarvikkeet sisältävät. Näin todetaan The Scientific American -lehdessä.

Teollisella elintarviketuotannollakaan ei päästä eroon kaikista ötököistä, mutta onneksi ne eivät aiheuta terveydellistä haittaa.

Hyönteiset tekevät sinulle hyvää

Parsakaali tai mehuksi puristettu ja jääkaappiisi päätyvä hedelmä voi sisältää kärpäsentoukkia, kirvoja, matoja, punkkeja ja ripsiäisiä.

Hyönteisiä on mahdotonta välttää, jos vihanneksia ja hedelmiä ei ruiskuteta rutkasti torjunta-aineilla tai käydä käsin huolellisesti läpi ennen kuin niitä aletaan jalostaa elintarviketeollisuudessa. Toinen tavoista on terveydelle haitallinen, toinen hyvin kallis.

Hyönteiset eivät ole edes haitallisia. Tosiasiassa hyönteislajeista jopa 1 900 on syötäviä. Ne sisältävät myös runsaasti proteiinia ja terveyttä edistäviä aineita, kuten sinkkiä, rautaa ja A-vitamiinia.

Rajansa on hyönteisilläkin

Yhdysvaltojen elintarvikeviranomaiset kutsuvat elintarvikkeiden hyönteisiä tai hyönteisjäämiä ”luonnollisiksi tai vääjäämättömiksi laatuvirheiksi”, kun niistä ei koidu kuluttajalle vaara.

He ovat jopa koonneet luettelon hyönteisten maksimimääristä tietyissä elintarvikkeissa. Tässä siitä muutama esimerkki:

Hyönteiset eivät ole vain laatuvirhe

Vaikka osa hyönteisistä päätyy elintarvikemyymälään vahingossa, joitakin kasvatetaan elintarvikkeeksi aivan tarkoituksella. Lue lisää artikkelista:

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota