Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

scifi robot
Teknologia - Robotit

Voittamaton robotti

Ihmisen aivot ovat käsittämättömän monimutkainen elin. Siksipä näillä näkymin ei ole vaaraa siitä, että älykkäimmätkään koneet kykenisivät voittamaan ihmisen.

Fiktio:

Yksi Star Trek -sarjan suosituimmista hahmoista on Data-robotti. Data on vihertävästä ihostaan ja omituisen näköisistä silmistään huolimatta melkein samanlainen kuin sarjan ihmiset. Hänellä on tietoisuus, hänellä on ystäviä ja lemmikki. Datan aivot eivät kuitenkaan ole ihmisen aivot, eikä hänen tunne-elämänsä ole kovin kehittynyttä. Monissa muissa filmeissä, kuten Terminaattorissa, koneet uhkaavat ihmisiä, jotka ovat luoneet ne. Niille ihminen on este, joka on eliminoitava.

Fakta:

Tällä hetkellä ei osata rakentaa keinotekoisia aivoja, jotka toimisivat kuten Data. Itse asiassa tietoisen ja älyllisen robotin keksiminen on vielä kaukana tulevaisuudessa. Myös ihmisen tavoin käyttäytyvää robottia saadaan vielä odottaa. Yhdysvaltalainen Boston Dynamics -yritys on kehittänyt Atlas-robotin, joka osaa nousta portaita ja hypätä esteiden yli. Se on kuitenkin erittäin kömpelö, eikä se varmastikaan vielä suunnittele valloittavansa maailmaa.

Tieteen Kuvalehden arvio: Utopiaa

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota