Carbon Robotics
Robotti, rikkakasvi, laser

Konekitkijä laseroi rikkakasvit

Uusi robotti löytää itse rikkakasvit ja hävittää ne ilman myrkkyjä. Kehittynyt optinen järjestelmä bongaa tuhoon tuomitut kasvit, ja laserit tappavat ne.

Maatiloilla käydään jatkuvaa taistelua rikkakasveja vastaan hyvän sadon turvaamiseksi.

Torjunta-aineet ovat yleensä tehokkain ase, mutta niiden käyttöön voi liittyä ympäristöhaittoja. Yhdysvaltalaisyritys Carbon Robotics on kehittänyt vaihtoehdoksi robottitekniikkaa.

Uusi ”autonominen kitkijä” on itseohjautuva robottitraktori, joka on varustettu 12 kameralla. Ne kuvaavat tarkkailtavaa aluetta ja paikantavat samalla rikkakasvit.

Robotin tekoäly erottaa, ovatko kasvit hyödyllisiä vai haitallisia, ja kun kyseessä on haittakasvi, traktori ampuu sitä kiinteillä hiilidioksidilasereillaan. Menetelmä ei aiheuta maastopalon vaaraa, sillä kasvi ei pala, vaan se vain kuumenee niin paljon, että se alkaa näivettyä.

robotti, traktori, rikkakasvi, ilta

Kitkijärobottia voidaan käyttää vuorokauden ympäri. Se hävittää jopa 100 000 haittakasvia tunnissa.

© Carbon Robotics

Robotti haraa maata

Autonominen kitkijä sopii ympärivuorokautiseen käyttöön, eikä se tarvitse ihmisen apua. Robotti pystyy hävittämään 100 000 rikkakasvia tunnissa noin 80 000 neliömetrin alalta vuorokaudessa.

Carbon Robotics -yrityksen mukaan robotti voi paitsi pienentää torjunta-aineiden kulutusta myös suurentaa satoja.

Vähän tavallista traktoria pienempänä autonominen kitkijä ei jätä renkaillaan peltoon yhtä leveitä uria kuin traktori ja peltoruisku.

Lisäksi viljelykasvit voivat hyötyä siitä, että rikkakasvit torjutaan myrkyttömästi.

Autonominen kitkijä pääsee parhaiten oikeuksiinsa luomutiloilla, koska perinteinen mekaaninen rikkakasvien torjunta on hidasta ja työlästä.

Carbon Roboticsin tuote on herättänyt Yhdysvalloissa jo niin paljon kiinnostusta, että yrityksellä on vaikeuksia vastata kysyntään.

VIDEO: Robotti tositoimissa

Video: Carbon Robotics