Watervision

Tulevaisuuden kaupunki kelluu vedessä

Belgialainen arkkitehti Vincent Callebaut uskoo, että ilmastonmuutoksen uhreja voidaan auttaa rakentamalla heille jopa 50?000 asukkaan kelluvia kaupunkeja. Tutustu Lilypad-hankkeeseen.

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Miljoonat ihmiset joutuvat pakenemaan kotiseudultaan, jos merenpinta nousee niin kuin on ennustettu. YK:n arvion mukaan niin sanottujen ilmastopakolaisten määrä puhkaisee 250 miljoonan rajan seuraavien 40 vuoden aikana. Uhkakuva sai belgialaisen arkkitehdin Vincent Callebautin kehittämään Lilypad-nimisen kelluvan kaupungin.

Merivirrat kuljettavat kaupunkia

Lilypadin suunnittelussa on haettu innoitusta Amazonaksen jättilumpeesta. Virtausten mukana liikkuvan kaupungin asukkaat ovat eräänlaisia merikiertolaisia, jotka ovat itse vastuussa muun muassa ravinnon tuottamisesta asuntoon kuuluvilla puutarha- ja kasvimaaviljelmillä.

Lilypadista on tarkoitus tulla omavarainen niin käyttöveden kuin energiankin suhteen, eikä sen pitäisi saastuttaa ympäristöä.

Lue lisää arkkitehtien villeistä vesivisioista

Lue artikkeli veden varaan rakennettavista asunnoista Tieteen Kuvalehden numerosta 4/2013. Voit ladata artikkelin pdf-muodossa napsauttamalla alla olevaa Lataa-painiketta, kun olet ensin kirjautunut käyttäjänä sivustoon.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: