CCTV building

Rakentamisen iloa

Kerrostalojen ei tarvitse olla tylsän näköisiä. Viime vuosikymmeninä on oivallettu, että rakentamisessa on sijaa myös huumorille ja mielikuvitukselle.

tiistai 21. syyskuuta 2010

Tiedon maailma -kirjasarjasta: Arkkitehtuurissa olivat pitkään vallalla pääasiassa menneisyydestä ja aiemmista rakennustyyleistä saadut vaikutteet. Suunniteltiin tornitaloja, jotka muistuttivat ylisuuria katedraaleja tai jäykkiä goottilaisia torneja.

Vähitellen pilvenpiirtäjille kehittyi aivan oma tyylinsä. Tämä tosin johti siihen, että vuosikausia kaikki pilvenpiirtäjät muistuttivat toisiaan. Varsinkin 1950-luvulla betonia, terästä ja lasia yhdisteltiin lähes täsmälleen samalla tavalla kaikkialla maailmassa.

Viime vuosikymmeninä arkkitehtuuri on kuitenkin muuttunut vivahteikkaammaksi. 3-d-mallinnuksen sekä uusien materiaalien ja työmenetelmien ansiosta rakennusia voidaan suunnitella paljon vapaammin kuin mitä ennen pidettiin mahdollisena. Hyvä osoitus tästä on Kiinan television CCTV:n päämaja Beijingissä.

Napsauta alla olevia linkkejä, niin pääset tutustumaan virkistäviin poikkeuksiin.

Tiedon maailma

Tiedon maailma on kirjasarja, joka esittelee tieteen eri alueita. Voit tutustua sarjaan ja tilata ensimmäisen osan tästä:

Tiedon maailma

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: