Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Teknologia - Rakennukset

Pietarinkirkon jäljitelmä Länsi-Afrikassa

Onko totta, että jossakin Afrikan maassa on kopio Rooman Pietarinkirkosta? Jos jäljitelmä on olemassa, niin kuka sen rakensi ja miksi?

Norsunluurannikon pääkaupungissa Yamoussoukrossa on suuri katolinen kirkko, joka tunnetaan nimellä Basilique de Notre Dame de la Paix eli Neitsyt Marialle pyhitetty rauhankirkko. Se ei ole aivan tarkka jäljennös Vatikaanivaltiossa Roomassa sijaitsevasta Pietarinkirkosta, mutta se muistuttaa sitä paljon. Ei ole epäilystäkään siitä, että Pietarinkirkko ei olisi toiminut rauhankirkon esikuvana. Rauhankirkko rakennettiin vuosina 1986–1989 kunnianosoituksena Norsunluurannikon silloiselle presidentille Felix Houphouët-Boignylle. Hänet on haudattu kirkkoon. Rakennushanke herätti aikoinaan suurta vastustusta, sillä sen mielekkyyttä pidettiin kyseenalaisena. Kattavasti ilmastoidun suurkirkon rakennuskustannukset nousivat noin 300 miljoonaan euroon. Kyseessä oli melkoinen investointi maassa, jonka vuotuinen bruttokansantuote on alle 700 euroa asukasta kohti. Kaiken lisäksi Norsunluurannikon vajaasta 16 miljoonasta asukkaasta kristittyjä on vain suunnilleen kymmenesosa. Rauhankirkko eroaa esikuvastaan mm. siltä osin, että sen kupoli on hieman matalampi ja varustettu ristillä, joka kohoaa 149 m:n korkeuteen. Näin se on maailman korkein kirkkorakennus. Paavi Johannes Paavali II vihki pinta-alaltaan hieman Pietarinkirkkoa pienemmän kirkon 1990.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota