Pahvinen ekotalo valmistuu päivässä ja kestää 50 vuotta

Melkein kokonaan pahvista koostuvista palikoista voidaan rakentaa 100-prosenttisesti kierrätettävä talo, jossa on keittiö, kylpyhuone ja takka.

pahvitalo

Upouuden talotyypin pääraaka-aine on pahvi: talo syntyy tavallisesta aaltopahvista, jota on ladottu päällekkäin 24 kerrosta.

Pahvi ei kuulosta erityisen kestävältä eikä tukevalta materiaalilta, mutta siitä saadaan sellaista, kun se päällystetään vesieristeellä ja puupaneeleilla, jotka kestävät kosteaa säätä.

Rakenteensa ansiosta Wikkelhouse – joksi taloa kutsutaan – on ympäristöä säästävä. Lisäksi se voidaan pystyttää päivässä ja se kestää vähintään 50 vuotta.

Moduulit kootaan kuin rakennuspalikat

Pahvi ja pintakerrokset kiedotaan talonmuotoisen kehyksen päälle. Kehys on 1,2 metriä leveä, ja se painaa 500 kiloa. Tilaaja ratkaisee itse, kuinka monesta elementistä talo koostuu, ja siten myös sen, kuinka pitkä talosta tulee.

Kehyselementtejä lisäämällä taloon saadaan mahtumaan keittiö, kylpyhuone, makuuhuone ja olohuone takkoineen.

Talo on 100-prosenttisesti kierrätettävä

Wikkelhousen kehittäjät hioivat neljä vuotta sellaista rakennetta, jonka ympärille pahvia on helppo kietoa. Koska talo on 100-prosenttisesti kierrätettävä, jopa pahvikerrosten liimamiseen käytetty liima on valittu niin, ettei se sisällä ympäristölle vaarallisia aineita.

26 kerrosta – pahvit, vesieriste ja puu – tuottavat erittäin vankan rakenteen, joka eristää lämpöä hämmästyttävän hyvin.

Moduulit on helppo kiinnittää toisiinsa ja irrottaa, jos taloa halutaan pienentää tai suurentaa. Sen lisäksi, että Wikkelhouse on 100-prosenttisesti kierrätettävä, se on myös kolme kertaa niin ympäristöystävällinen kuin tavallinen omakotitalo.

Talo, joka sisältää keittiön ja kylpyhuoneen, maksaa reilut 70 000 euroa.