Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

pahvitalo
Teknologia - Rakennukset

Pahvinen ekotalo valmistuu päivässä ja kestää 50 vuotta

Melkein kokonaan pahvista koostuvista palikoista voidaan rakentaa 100-prosenttisesti kierrätettävä talo, jossa on keittiö, kylpyhuone ja takka.

Upouuden talotyypin pääraaka-aine on pahvi: talo syntyy tavallisesta aaltopahvista, jota on ladottu päällekkäin 24 kerrosta.

Pahvi ei kuulosta erityisen kestävältä eikä tukevalta materiaalilta, mutta siitä saadaan sellaista, kun se päällystetään vesieristeellä ja puupaneeleilla, jotka kestävät kosteaa säätä.

Rakenteensa ansiosta Wikkelhouse – joksi taloa kutsutaan – on ympäristöä säästävä. Lisäksi se voidaan pystyttää päivässä ja se kestää vähintään 50 vuotta.

Moduulit kootaan kuin rakennuspalikat

Pahvi ja pintakerrokset kiedotaan talonmuotoisen kehyksen päälle. Kehys on 1,2 metriä leveä, ja se painaa 500 kiloa. Tilaaja ratkaisee itse, kuinka monesta elementistä talo koostuu, ja siten myös sen, kuinka pitkä talosta tulee.

Kehyselementtejä lisäämällä taloon saadaan mahtumaan keittiö, kylpyhuone, makuuhuone ja olohuone takkoineen.

Talo on 100-prosenttisesti kierrätettävä

Wikkelhousen kehittäjät hioivat neljä vuotta sellaista rakennetta, jonka ympärille pahvia on helppo kietoa. Koska talo on 100-prosenttisesti kierrätettävä, jopa pahvikerrosten liimamiseen käytetty liima on valittu niin, ettei se sisällä ympäristölle vaarallisia aineita.

26 kerrosta – pahvit, vesieriste ja puu – tuottavat erittäin vankan rakenteen, joka eristää lämpöä hämmästyttävän hyvin.

Moduulit on helppo kiinnittää toisiinsa ja irrottaa, jos taloa halutaan pienentää tai suurentaa. Sen lisäksi, että Wikkelhouse on 100-prosenttisesti kierrätettävä, se on myös kolme kertaa niin ympäristöystävällinen kuin tavallinen omakotitalo.

Talo, joka sisältää keittiön ja kylpyhuoneen, maksaa reilut 70 000 euroa.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota