Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

kingdom tower 1
Teknologia - Rakennukset

Kingdom Towerista tulee maailman korkein rakennus

Saudi-Arabiaan ainakin kilometrin korkeuteen kohoava Burj al-Mamlaka eli Kingdom Tower on valmistuessaan maailman korkein rakennus. Sen takia pitää muuttaa Jeddan lentokentän lähestymisalueen reittejä.

Kun Saudi-Arabian aavikolla joskus harvoin sataa, ohutvartiset aavikkokukat nousevat nopeasti maasta. Ne inspiroivat Burj al-Mamlakan eli Kingdom Towerin piirtäneiden arkkitehtien työtä megatornitalon suunnitteluvaiheessa.

Megatornitalo nousee kilometrin korkeuteen Kun megatorni vuonna 2019 valmistuu, sen huippu nousee tuhannen metrin korkeuteen. Tai ehkä jopa sitäkin korkeammalle, sillä rakennuttajat eivät ole sanoneet muuta kuin että tornin korkeus tulee olemaan ainakin kilometrin.

Kallioperä rajoittaa korkeutta Alkujaan tornista piti tulla mailin eli 1 609 metrin korkuinen. Kallioperässä on kuitenkin niin paljon korallikiveä, että se olisi ollut liikaa. Siksi on päädytty noin kilometriin.

Uusi ennätystalo Burj al-Mamlakasta tulee ainakin 172 metriä korkeampi kuin nyt maailman korkeimman rakennuksen titteliä hallussaan pitävä Burj Khalifa.

Lataa juliste: 10 megatornia

Olemme koonneet vuonna 2020 valmiina kohoavat 10 megatornia upeaan julisteeseen, jonka voit tulostaa itsellesi.

Napsauta Lataa-painiketta, niin saat julisteen näytöllesi. Lataaminen on ilmaista, mutta edellyttää sitä, että olet rekisteröitynyt tieku.fi-sivuston käyttäjäksi.

Lue myös:

Rakennukset

Sillat haastavat insinöörit

2 minuuttia
Rakennukset

Heiluri vaimentaa talon huojumista

0 minuuttia
Rakennukset

Pietarinkirkon jäljitelmä Länsi-Afrikassa

0 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

passowrd_reset.form.email_help
Tarkista sähköpostiosoite

Syötä koodi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostilla koodin osoitteeseen
Virhe: Syötä koodi

Uusi salasana

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota