Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

kingdom tower 1
Teknologia - Rakennukset

Kingdom Towerista tulee maailman korkein rakennus

Saudi-Arabiaan ainakin kilometrin korkeuteen kohoava Burj al-Mamlaka eli Kingdom Tower on valmistuessaan maailman korkein rakennus. Sen takia pitää muuttaa Jeddan lentokentän lähestymisalueen reittejä.

Kun Saudi-Arabian aavikolla joskus harvoin sataa, ohutvartiset aavikkokukat nousevat nopeasti maasta. Ne inspiroivat Burj al-Mamlakan eli Kingdom Towerin piirtäneiden arkkitehtien työtä megatornitalon suunnitteluvaiheessa.

Megatornitalo nousee kilometrin korkeuteen Kun megatorni vuonna 2019 valmistuu, sen huippu nousee tuhannen metrin korkeuteen. Tai ehkä jopa sitäkin korkeammalle, sillä rakennuttajat eivät ole sanoneet muuta kuin että tornin korkeus tulee olemaan ainakin kilometrin.

Kallioperä rajoittaa korkeutta Alkujaan tornista piti tulla mailin eli 1 609 metrin korkuinen. Kallioperässä on kuitenkin niin paljon korallikiveä, että se olisi ollut liikaa. Siksi on päädytty noin kilometriin.

Uusi ennätystalo Burj al-Mamlakasta tulee ainakin 172 metriä korkeampi kuin nyt maailman korkeimman rakennuksen titteliä hallussaan pitävä Burj Khalifa.

Lataa juliste: 10 megatornia

Olemme koonneet vuonna 2020 valmiina kohoavat 10 megatornia upeaan julisteeseen, jonka voit tulostaa itsellesi.

Napsauta Lataa-painiketta, niin saat julisteen näytöllesi. Lataaminen on ilmaista, mutta edellyttää sitä, että olet rekisteröitynyt tieku.fi-sivuston käyttäjäksi.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota