Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

© Stefano Boeri Architetti
Teknologia - Rakennukset

Kiina rakentaa maailman ensimmäistä metsäkaupunkia

40 000 puuta ja miljoonat kasvit muodostavat maailman ensimmäisen metsäkaupungin rungon. Rakennustyöt on juuri aloitettu Etelä-Kiinassa.

Kiina on ottanut asiakseen vihreän energian käytön lisäämisen, ja nyt Aasian suurvallassa rakennetaan maailman ensimmäistä niin sanottua metsäkaupunkia.

Ympäristöä nykykaupunkeja vähemmän kuormittavan kaupungin rakennustyöt ovat juuri käynnistyneet Liuzhoun miljoonakaupungin lähellä Guangxin maakunnassa.

Metsäkaupungin on piirtänyt italialainen arkkitehti Stefano Boeri, jonka käsialaa on muun muassa pystysuora metsä, Bosco Verticale, Milanossa. Kaupunkiin odotetaan mahtuvan 30 000 ihmistä, kun se valmistuu vuonna 2020.

© Stefano Boeri Architetti

Liuzhou Forest Cityssä, kuten hanketta kutsutaan, luonto on läsnä kaikkialla. Sinne tulee muun muassa noin miljoona kasvia ja 40 000 puuta. Kasvillisuus voi imeä itseensä 10 000 tonnia hiilidioksidia, mikä vastaa yli 2 100 auton päästöjä. Kaupunki myös tuottaa vuosittain 900 tonnia happea.

© Stefano Boeri Architetti

Kaupunki levittäytyy valmiina noin 1,75 neliökilometrin alalle, eli se on alle neljä kertaa Vatikaanin kokoinen. 30 000 ihmisen asuntojen lisäksi sinne tulee sairaala, kaksi koulua ja runsaasti liiketiloja. Sähköjuna juljettaa sähköautot metsäkaupungista Liuzhoun kaupunkiin ja takaisin.

© Stefano Boeri Architetti

Kaikki kaupungissa tarvittava energia on uusiutuvaa, ja se saadaan maalämpölaitoksista tai rakennusten aurinkokennoista.

© Stefano Boeri Architetti

Vihreän kaupungin toivotaan alentavan alueen kohoavia keskilämpötiloja sitomalla hiilidioksidia. Lisäksi Liuzhou Forest Cityn on määrä edistää eläimistön hyvinvointia ja kasvattaa luonnon monimuotoisuutta alueella.

© Stefano Boeri Architetti

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota