Phoenix Towers 16/2014

Kiina leikkaa päästöjä pilvenpiirtäjällä

Kiinalaisen Wuhanin kaupungin Phoenix-kaksoistorneista tulee maailman korkeimmat ja vihreimmät pilvenpiirtäjät. Kestävä kehitys on kilometrin korkuisten rakennusten pääperiaate. Niistä tulee energiaomavaraisia, ja ne myös puhdistavat itse ilmaa.

perjantai 17. lokakuuta 2014

Wuhan Keski-Kiinassa aikoo päästä historiankirjoihin kaupunkina, jossa on sekä maailman korkeimmat että ympäristöystävällisimmät pilvenpiirtäjät. Phoenix-kaksoistorni nousee tuhannen metrin korkeuteen, ja rakennustöiden on määrä käynnistyä vielä tämän vuoden puolella.

Wuhanin tornit päihittävät siis selvin luvuin Dubaissa sijaitsevan 828-metrisen Burj Khalifa -pilvenpiirtäjän, jolla nyt on maailman korkeimman rakennuksen titteli.

Phoenix-kaksoistornin tavoitteena kestävä kehitys

Kaksoistornin on tarkoitus olla myös omavarainen energian suhteen. Energia on peräisin päästöttömistä uusiutuvista lähteistä. Kaiken lisäksi pilvenpiirtäjä puhdistaa osan miljoonakaupungin ilmansaasteista. Ympäristöystävällistä jättiläistä suunnittelee brittiläinen Chetwoods-arkkitehtitoimisto.

Tornit ovat saaneet nimekseen Feng ja Huang. Fengiin tulee toimistoja , asuntoja ja liiketilaa. Huangiin on suunniteltu muun muassa 100 kerrosta korkea puutarha.

Kilometri katutasosta

Wuhaniin Kiinaan nousevat Phoenix-kaksoistornit Huang ja Feng kattavat 70 000 neliömetrin alan ja ulottuvat tuhannen metrin korkeuteen.

Huangiin tulee viherseinät, joihin sijoitetaan pystysuoraan puutarhoja. Viherseinien hyönteishotellien on määrä vetää puoleensa hyönteisiä ja tarjota niille paikka, missä ne voivat syödä ja lisääntyä.

Feng-tornin huipulle sijoitetaan tuuliturbiini sähköntuotantoa varten. Sinne rakennetaan myös aurinkosavupiippu, joka imee ilmaa sisään ja puhdistaa sen, samalla kun se tuottaa sähköä. Aurinkokennosto muuttaa auringon energiaa sähköksi, ja lisäksi Fengiin tulee laitteisto, joka kerää ja kierrättää sadevettä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: