© Shutterstock

Näe vuoden 2017 villeimmät lennokit

Niistä tulee entistä nopeampia, lujempia, edullisempia ja taitavampia. Ne nostavat ihmisiä ja jättävät kilpa-autot taakseen. Ne lentävät uskomattomissa muodostelmissa, ja nyt ne osaavat myös sukeltaa.

lauantai 9. syyskuuta 2017 teksti Michael Friislund

1. Lennokin uusi aluevaltaus

Kuten kaikki muutkin lennokit se lentää, mutta äkkiä se laskeutuu veteen ja sukeltaa sukellusveneen tavoin hitaasti pinnan alle. 

Naviator-dronea voidaan tulevaisuudessa käyttää lennokeille ennen mahdottomien paikkojen, kuten vetisten luolien, tutkimiseen.

2. Nopeampi kuin kilpa-auto

Se painaa vain 800 grammaa ja siinä on kaksi akkua, joilla juuri ja juuri saisi ruuvinvääntimen toimimaan. Silti se saavuttaa uskomattoman 289 kilometrin tuntinopeuden, eli se on maailman nopein drone. 

Videon dronea hitaampi lennokki jätti viime vuonna Dubain kaduilla Mclarenin kilpa-auton taakseen. Pian mikään ei enää karkaa dronelta, joka lentää nopeasti ja pystyy seuraamaan kohdettaan tarkasti. 

3. Lennokki nostaa myös ihmisen 

Jo kauan ennen ensimmäisiä lentokoneita ihmiset ryhtyivät kaikenlaisiin uhkarohkeisiin temppuihin päästäkseen lentämään kuin lintu. 

Nyt monet ovat onnistuneet rakentamaan oman dronevirityksen, joka on riittävän tehokas nostamaan ihmisen ilmaan ja lennättämään tätä ympäriinsä. 

4. Tuhannen lennokin muodostelma

Lennokkien kyky lentää tarkasti mahdollistaa sen, että niitä voidaan lennättää parvissa. Kun Intel nosti 500 dronea ilmaan samanaikaisesti viime vuonna, ne näyttivät temppuja, joita ei ennen ole ilmassa nähty. Nyt kiinalaiset tekivät uuden ennätyksen ja saivat aikaan tuhannen dronen valoshow'n, joka jätti upeimmatkin ilotulitukset varjoonsa. 

Näin saat oman 'hybrididronen'

Dronen ei tarvitse olla kallis Auton nimi on The Transition, ja se muistuttaa sportsfly-pienkonetta. 

Juuri nyt saat nimittäin pienen lentävän auton Tieteen Kuvalehden mukana.

HYBRID Dronecar pystyy ajamaan maassa ja lentämään ilmassa ja tarjoaa hauskaa ajanvietettä.

Saat sen ja 2 numeroa Tieteen Kuvalehteä ja säästät 78 euroa.

LUE LISÄÄ TÄÄLTÄ

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: