
Tästä syystä kännykkä hyytyy kylmässä
Pohjolan pakkaset eivät tosiaan ole kännykän akulle mieluinen säätila. Akun toiminta perustuu kemiallisiin reaktioihin, joita tapahtuu sitä useammin, mitä enemmän molekyylit liikkuvat toistensa lomassa.
Todennäköisyys, että molekyylit törmäävät toisiinsa ja käynnistävät reaktion, on suurempi lämpimässä kuin kylmässä, koska lämpimässä molekyylit liikkuvat nopeammin.
Kylmä jarruttaa akun reaktioita

Akussa tapahtuu kemiallisia reaktioita, joissa ionit ja elektronit liikkuvat akun osasta toiseen ja synnyttävät virtaa. Kylmässä reaktiot hidastuvat.
Pakkasella akun kemiallisten reaktioiden nopeus hidastuu, ja siksi akun toiminta heikkenee. Kova pakkanen voi harventaa akun kemiallisia reaktioita niin paljon, että esimerkiksi älypuhelin tulkitsee akun olevan tyhjä.
Virtapiirissä on kyllä sähköä, mutta molekyylit liikkuvat akussa niin hitaasti ja tuottavat niin vähän reaktioita, että akku näyttää hukanneen varauksensa.
Käytä lämpimässä, säilytä viileässä
Vaikka kylmä kangistaa akkua, puhelinta ei sentään kannata pitää patterin päällä.
Akun kestävyyden kannalta on nimittäin hyvä säilyttää puhelinta viileässä. Akussa tapahtuu itsestäänkin varausta kuluttavia reaktioita. Kun akkua pidetään viileässä esimerkiksi yöllä, reaktioita tapahtuu vähän ja varaus ei kulu.