Missä tekstari odottaa, kun känny on kiinni?

Kun lähettää tekstiviestin kiinni olevaan kännykkään, vastaanottaja saa sen vasta avattuaan puhelimensa. Missä viesti odottaa perillepääsyä?

Cell phone

Tekstiviesti ei koskaan kulje suoraan puhelimesta puhelimeen, vaan se siirtyy lähettäjän puhelimesta ensin oman teleoperaattorin käyttämään verkkoon kuuluvaan tekstiviestikeskukseen. Siellä se tallennetaan.

Seuraavaksi teleoperaattorin järjestelmä paikantaa vastaanottajan puhelimen. Kun se löytyy, tekstiviesti voidaan toimittaa perille. Useimmiten toimitus onnistuukin siinä samassa. Jos taas vastaanottajan puhelin on suljettu, lähetysyrityksiä saatetaan tarvita useita.

Viestiä yritetään toimittaa muutama päivä

Tallennuksen ansiosta tekstiviesti ei katoa. Siinä, miten kauan teleoperaattori säilyttää viestejä ja yrittää toimittaa niitä vastaanottajalle, on yritys- ja sopimuskohtaisia eroja. Myös se, miten tiuhaan tahtiin lähetysyrityksiä tehdään, vaihtelee.

Varsin tavallinen käytäntö Suomessa on, että teleoperaattori tuhoaa ne viestit, joita ei ole pystytty toimittamaan vastaanottajalle, viimeistään kolmen vuorokauden kuluttua siitä, kun ne saapuivat tekstiviestikeskukseen. Viestien säilytysaikaa voi lyhentää muttei pidentää oman puhelimensa asetuksilla.

Tavallisesti lähettäjää veloitetaan jokaisesta viestistä, jonka tekstiviestikeskus on ottanut vastaan – toisin sanoen myös viestistä, jota ei vastaanottajasta johtuvasta syystä tai virheellisen puhelinnumeron takia ole edes mahdollista toimittaa perille.

Kaipaatko vastausta johonkin? Lähetä kysymyksesi tästä: Kysy meiltä