Suoratoistopalvelujen aiheuttamien CO2-päästöjen määrittämistä on pidetty vaikeana muun muassa siksi, että sähköä tuotetaan niin hiilivoimaloilla kuin aurinkokennoillakin.
Bristolin yliopiston tutkijat ovat kehittäneet DIMPACT-laitteen, jolla hiilijalanjälkilaskelmat näyttävät oikeansuuntaisia lukuja.
Tutkijoiden laskelmien mukaan yhden tunnin striimaus Euroopassa aiheutti vuonna 2000 keskimäärin 56 gramman CO2-päästöt. Määrä vastaa neljän popcorn-pussin kuumentamista mikroaaltouunissa.
Yli puolet striimauksen CO2-päästöistä tulee käytettävästä laitteesta, televisiosta tai älypuhelimesta ja vain yksi prosentti suurista datakeskuksista, jotka nykyisin suunnitellaan mahdollisimman energiapiheiksi.
Netflix on laskenut keskimääräiseksi hiilidioksidipäästöiksi alle 100 grammaa per striimaustunti, mikä vastaa 400 metrin matkaa bensiinikäyttöisellä autolla.
Dvd-filmi saastuttaa enemmän
Kun suoratoistoa verrataan dvd-filmiin, Lawrence Berkeley National Laboratoryn mukaan CO2-päästöt ovat samaa luokkaa. Tämä kuitenkin edellyttää sitä, että dvd on saapunut kotiin postin mukana. Jos dvd on ostettu niin, että kauppaan on ajettu autolla, dvd:ltä katsottu filmi aiheuttaa enemmän hiilidioksidipäästöjä kuin suoratoisto.
Tutkimus on tehty vuonna 2014, joten todennäköisesti suoratoisto aiheuttaa nykyisin näitä tietoja vähemmän päästöjä.