Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Plastik omdannes til tøj

Muovipulloista syntyy palttoo

Muovi: Vuosittain maailmassa tehdään yli 300 000 tonnista muovipulloja polyesterilankaa, josta valmistetaan vaatteita. Katso, miten muovi muuntuu vaatteeksi.

Muovi on jo monen vaatteen raaka-aine

Käytettyjä juomapulloja kierrätetään nykyisin paljon tekstiiliteollisuuden raaka-aineeksi.

Useimmat muovipullot tehdään polyeteenitereftalaattista, joka tunnetaan lyhenteellä PET. Materiaalia on helppo kierrättää ja tuottaa siitä polyesterilankaa. Etenkin Kiinassa tekstiiliteollisuudessa käytetään raaka-aineena paljon muovipulloja.

Viime vuosina yhä useammat tunnetut vaatevalmistajat kuten Levi’s ovat alkaneet valmistaa kierrätyspolyesteristä myös muotivaatteita. Kierrätysmuovista tehty vaate säästää ympäristöä, koska yleensä tekokuituja valmistetaan maaöljystä.

Vaate pelastaa henkiä

Vaatteet voivat – ympäristön lisäksi – pelastaa ihmisiä palovammoilta ja sairauskohtauksilta. Niihin voidaan nimittäin upottaa antureita, jotka mittaavat käyttäjän ruumiinlämpöä, sykettä ja hengitystä. Jos ongelmia ilmenee, vaatteen elektroniikka hälyttää apua.

Lue koko artikkeli nokkelista kierrätysideoista:

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota