Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

GaffaTOP
Teknologia - Materiaalit

Miten vahvaa ilmastointiteippi on?

Väkivahva ilmastointiteippi on auttanut astronautteja avaruudessa. Lue tästä, miksi ilmastointiteippi on teippien teippi.

Ilmastointiteippiä on montaa laatua, mutta 3M-yritys ilmoittaa valmistamansa teipin adheesio- eli tarttumisvoimaksi 502 grammaa leveyssenttimetriä kohti teräspinnalle.

Jos siis teräspinnalla on viiden sentin levyinen ilmastointiteipin palanen, sen repiminen irti pinnasta vastaa 2,5 kilon painon nostamista.

Tiukan teipin salat:

Ilmastointiteippi toimii myös avaruudessa. Se on osoittanut avunsa muun muassa Kuussa. Kun joulukuussa 1972 Apollo 17 -lennolla kuumönkijän lokasuoja irtosi, astronautti Gene Cernan korjasi sen teippaamalla paikaksi kartan sivuja.

Lue lisää ilmastointiteipin menestyksestä – myös avaruudessa

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota