Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Eraser Text
Teknologia - Materiaalit

Miten pyyhekumi poistaa jäljet?

Kun paperille kirjoitetaan lyijykynällä, arkin hieman rosoiseen pintaan tarttuu pieniä grafiittihiutaleita. Pyyhekumeissa käytetään huonosti luistavia kumi- tai muoviseoksia, joihin grafiitin on helpompi tarttua kuin paperiin. Pyyhittäessä merkintöjä grafiitti irtoaa paperista ja kiinnittyy pyyhekumin tahmeaan pintaan, joka taas murenee hankauksen takia.

Kemiallista koostumusta muuttamalla pyyhekumit saadaan sopimaan eri tarkoituksiin. Perinteinen pehmeä punainen koulukumi poistaa parhaiten lyijykynän jälkiä. Markkinoilla on kuitenkin myös kovia muovipohjaisia pyyhekumeja, jotka irrottavat niin kuulakärki- kuin tussikynilläkin tehtyjä merkintöjä. Pyyhekumista voidaan myös tehdä monikäyttöinen. Silloin sen päät tai puolet ovat erilaisia.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota