Mitä päälle kylmällä säällä: collegehousut vai farkut?

Pakkasellakin on pakko mennä koiran kanssa ulos, mutta kummat kannattaa vetää jalkaan: collegehousut vai farkut?

© Shutterstock

Housukangas toimii lämmöneristeenä ja vähentää lämmön karkaamista ympäristöön, kun lämpöä varastoituu tekstiilikuitujen välisiin pieniin ilmataskuihin. Lisäksi housut suojaavat tuulelta, mikä vähentää pakkasen purevuutta ja auttaa pysymään lämpimänä.

Collegehousut ovat useimmiten parempi vaihtoehto kuin farkut, sillä collegehousut ovat yleensä paksummat ja ne on valmistettu lämpimästä puuvilla- tai fleecekankaasta.

Fleece on kudottu hyvin ohuista langoista, jotka kietoutuvat toisiinsa ja muodostavat paljon pieniä, lämpöä eristäviä ilmataskuja. Sama pätee puuvillakankaaseen, jossa myös on lämmittäviä ilmataskuja.

Farkkukangas on kestävä mutta kylmä

Farkkujen denimkangas sen sijaan ei eristä lämpöä kovin hyvin. Denimkankaassa puuvillakuidut on kudottu tiiviiksi, mikä tekee farkuista collegehousuja painavammat ja kestävämmät. Tiukassa kudoksessa ei kuitenkaan ole kovin paljon ilmataskuja, mikä tarkoittaa sitä, että farkut ovat collegehousuja kylmemmät jalassa.

Joissakin tapauksissa farkut voivat kuitenkin olla parempi vaihtoehto. Jos valittavana on paksut, hyvin istuvat farkut ja ohuet tai löysät collegehousut, luultavasti farkut ovat jaloille lämpimämpi vaihtoehto.