Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

NB_u28 adidas

Adidas tekee tossuja meressä kelluvasta jätteestä

Saksalainen urheiluvälineiden valmistaja on juuri lanseerannut poliittisesti korrektin urheilukengän. Kengän pintamateriaali on tehty merestä ongitusta jätteestä.

Joka vuosi yli miljoona merilintua ja satatuhatta merinisäkästä kuolee merissä kelluvien jätteiden vuoksi.

Vuonna 2006 YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO arvioi, että maailman merissä kelluu jokaisella 2,5 neliökilometrillä 46?000 muovinpalasta.

Jätettä ja kalaverkkoja

Urheiluvälinejätti Adidas on aloittanut yhteistyön valtamerien suojeluun keskittyvän Parley for the Ocean -järjestön kanssa. Tavoitteena on kiinnittää enemmän huomiota merien muovisaasteisiin, jotka aiheuttavat suuria ongelmia merieläimille.

Yhteistyön tuloksena on syntynyt urheilukenkä, jonka pintamateriaalli on tehty meristä ongitusta jätteestä.

Prototyypissä pintamateriaalin taustaväri on valkoinen ja kuviointi sininen. Materiaali on tehty kierrätetystä merijätteestä ja laittomista kalaverkoista. Pohja on valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Kenkä on vasta alkua

Adidaksen tossulla ei vielä ole nimeä, eikä sitä voi ostaa kaupoista. Pian kuitenkin tämä kierrätystossu ja monet muut vastaavat tuotteet tulevat myyntiin. Adidaksen ja Parley for the Oceans -järjestön tavoitteena on valmistaa merien jätteestä kokonainen tuotesarja, joka julkistetaan myöhemmin tänä vuonna.

Uusien tuotteiden toivotaan näyttävän ihmisille, että hekin voivat olla mukana suojelemassa meriä.

Luonnossa hajoavaa muovia

Biomuovi on kierrätettävään ja luonnossa hajoavaa muovia. Lue lisää alla olevasta artikkelista:

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota