Lennokkivideo voittaja

Vuoden lennokkivideo on koskettava mestariteos

17-vuotias norjalainen voitti Tieteen Kuvalehden vuoden 2016 lennokkivideokisan satumaisesti kuvatulla ja leikatulla filmillä, joka herättää katsojassa kaipuun Norjan luontoon.

keskiviikko 24. elokuuta 2016 teksti Jakob Priess

Kilpailuun saapui satoja upeita lennokkivideoita, joiden tunnelmista saimme nauttia monta tuntia. Urakan lopuksi tuomari valitsi voittajan.

Digikuva-lehden päätoimittajan Klaus Nygaardin mukaan voittaja on MATHIAS HAUGHOM Norjasta Norway from Above -videollaan, johon voit tutustua yllä.

17-vuotias Mathias voitti vakaan DJI Phantom 3 Standard -lennokin, jossa on GPS ja Return Home -toiminto. Palkinnon arvo on 930 euroa.

Toisen palkinnon – Hubsan X4 HD-kamera PLUS -quadrokopterin, jonka arvo on 120 euroa – sai PEKKA HELEN Kangasalta videollaan "Beautiful waterfalls of Finland".

Tuomari, kuva-asiantuntija ja lennokkiharrastaja Klaus Nygaard:

Vuoden lennokkivideo

Norway from Above Perustelut: Monissa kilpailuvideoissa oli kuvattu kauniita maisemia, mutta tämä video on enemmän. Se näyttää, miten ihminen käyttää luontoa.

Katsoessani minun oli paikoin pidäteltävä hengitystäni, sillä pätkät, joissa ihmiset ovat tunturien reunalla tai huipulla, olivat niin koskettavia.

Lisäksi video on loistavasti kuvattu ja leikattu. Se näyttää Norjan niin kauniina, että katsojan tekee mieli lähteä tuntureille nauttimaan jumalaisesta luonnosta.

Suomalaisotos nousi toiselle sijalle

Beautiful waterfalls of Finland Perustelut: Useimmiten lennokilla kuvataan maisemaa ilmasta. Tämän videon kuvaaja on kuitenkin mennyt pidemmälle ja kuvannut Suomen vesiputouksia uudesta, erilaista kulmasta.

Siinä on pätkiä, jollaisia ei ole ennen nähty, ja ajoittain on vaikeaa erottaa, mikä on ylös- ja mikä alaspäin. Vaikka videon leikkauksessa ja kuvanlaadussa olisikin paikoin ollut parantamisen varaa, se on silti toisen palkinnon arvoinen.

Iloinen 17-vuotias voittaja

”Hieno juttu!" huudahti muuten varsin rauhallinen Mathias, kun hän sai tietää voitostaan.

”Ostin DJI Phantom -dronen pääsiäisenä ja aloin kuvata luontoa. Asun lähellä Lofootteja, joten tein ensimmäiset videoni siellä ystävien ja perheen kesken.”

”Kesällä matkustimme eri puolilla Norjaa ja kuvasin maisemia lennokilla. Kun tulin kotiin, leikkasin pätkistä tämän Norway from Above -videoni, onnellinen voittaja kertoo.

Paljon upeita lennokkivideoita

Onnea voittajille ja kiitos kaikille, jotka lähettivät videonsa kilpailuun.

Videoiden laatu ja määrä oli uskomaton, ja niiden tekijöillä on selvästi valtavasti lahjoja.

KATSO OTOS KILPAILUUN LÄHETETYISTÄ VIDEOISTA TÄSTÄ!

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: