remus drone

Sukellusrobotit rientävät apuun

Valtamerissä miehittämättömät sukellusrobotit kartoittavat merenpohjaa, tutkivat öljyvuotoja ja etsivät lentokoneiden hylkyjä.

torstai 28. helmikuuta 2013 teksti Carsten Nymann

Sukellusrobotit ovat valloittamassa valtameriä. Ne huolehtivat tehtävistä, jotka ovat joko mahdottomia tai liian kalliita miehitetyille aluksille tai kauko-ohjauksisille roboteille. Kun Air Francen lento AF447 syöksyi Atlanttiin vuonna 2009, kolme Remus-sukellusrobottia löysivät koneen mustan laatikon merenpohjasta.

Sukellusrobotit on ohjelmoitu suorittamaan tietty tehtävä ja ne työskentelevät itsenäisesti. Ne kartoittavat merenpohjaa, ottavat kuvia ja mittaavat lämpötilaa, virtauksia tai veden kemiallista koostumusta. Robotit toimivat sekä suolaisessa että makeassa vedessä, avomerellä, hirmumyrskyssä, ahtaissa tunneleissa, matalikoilla ja merten syvimmissä ja vaikeapääsyisimmissä kohdissa.

Katso animaatio, niin näet, miten Remus 6000, joka löysi lennon AF447 mustan laatikon, kartoittaa merenpohjaa. Voit lukea lisää sukellusroboteista uusimmasta Tieteen Kuvalehdestä.
Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: