Näe vuoden 2017 villeimmät lennokit

Niistä tulee entistä nopeampia, lujempia, edullisempia ja taitavampia. Ne nostavat ihmisiä ja jättävät kilpa-autot taakseen. Ne lentävät uskomattomissa muodostelmissa, ja nyt ne osaavat myös sukeltaa.

© Shutterstock

1. Lennokin uusi aluevaltaus

Kuten kaikki muutkin lennokit se lentää, mutta äkkiä se laskeutuu veteen ja sukeltaa sukellusveneen tavoin hitaasti pinnan alle.

Naviator-dronea voidaan tulevaisuudessa käyttää lennokeille ennen mahdottomien paikkojen, kuten vetisten luolien, tutkimiseen.

Video

2. Nopeampi kuin kilpa-auto

Se painaa vain 800 grammaa ja siinä on kaksi akkua, joilla juuri ja juuri saisi ruuvinvääntimen toimimaan. Silti se saavuttaa uskomattoman 289 kilometrin tuntinopeuden, eli se on maailman nopein drone.

Videon dronea hitaampi lennokki jätti viime vuonna Dubain kaduilla Mclarenin kilpa-auton taakseen. Pian mikään ei enää karkaa dronelta, joka lentää nopeasti ja pystyy seuraamaan kohdettaan tarkasti.

Video

3. Lennokki nostaa myös ihmisen

Jo kauan ennen ensimmäisiä lentokoneita ihmiset ryhtyivät kaikenlaisiin uhkarohkeisiin temppuihin päästäkseen lentämään kuin lintu.

Nyt monet ovat onnistuneet rakentamaan oman dronevirityksen, joka on riittävän tehokas nostamaan ihmisen ilmaan ja lennättämään tätä ympäriinsä.

Video
Video

4. Tuhannen lennokin muodostelma

Lennokkien kyky lentää tarkasti mahdollistaa sen, että niitä voidaan lennättää parvissa. Kun Intel nosti 500 dronea ilmaan samanaikaisesti viime vuonna, ne näyttivät temppuja, joita ei ennen ole ilmassa nähty. Nyt kiinalaiset tekivät uuden ennätyksen ja saivat aikaan tuhannen dronen valoshow'n, joka jätti upeimmatkin ilotulitukset varjoonsa.

Video