nb_u16 Drone

Lennokkipilotit mittaavat taitojaan

Kun huippuunsa viritetyt lennokit ottavat mittaa toisistaan, niiden pilotit ovat kyydissä mukana.

torstai 16. huhtikuuta 2015 teksti Babak Arvanaghi

Kiinnostus lennokkeja kohtaan on lisääntynyt viime vuosina valtavasti. Niinpä lennokkiharrastajat ovat myös perustaneet innokkaasti oman alansa kerhoja ja järjestöjä. Nyt lennokeille on tarjolla myös kansainvälisiä mestaruuskilpailuja.

Aerial Grand Prix -kilpailujen säännöt ovat varsin yksinkertaisia: Lennokki pitää lennättää ennalta määrätyn radan läpi mahdollisimman nopeasti. Rata koostuu lipuista ja porteista, joiden ohi tai läpi lennokki pitää saada oikealla tavalla.

Lennokki lentää 100 km/h

Kilpailuun osallistuvien lennokkien pitää täyttää tietyt vaatimukset. Ennen kaikkea lennokkien pitää olla ympäristöystävällisiä. Bensiinikäyttöisillä lennokeilla ei ole asiaa kisaan, sillä mestaruuskilpailussa korostetaan ympäristöarvoja. Lisäksi lennokkien sähkömoottoreille on asetettu tarkat kokorajat.

Jotta kilpailu olisi mahdollisimman reilu kaikille osallistujille, lennokit on jaettu koon mukaan kolmeen ryhmään. Nopeimpien huippunopeus on lähes 100 km/h.

Lennokin lentäjä on koko kilpailun ajan yhteydessä lennokin kameraan videolasien välityksellä. Siten lentäjä saa ikään kuin olla mukana ilmassa.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: