Drone hjælper brandmænd teaser

Lennokkiparvi rientää palomiesten avuksi

Palokunta saa pian apua muodostelmissa lentäviltä lennokeilta. Pienoislennokit osaavat suunnistaa taitavasti palavassa rakennuksessa.

perjantai 12. joulukuuta 2014 teksti Anne Lykke

Lennokit lähetetään palavaan rakennukseen

Palomiehet saavat pian avukseen lennokkiparven, joka auttaa välittämään tilannekuvaa ja etsii pelastettavia. Maastopalojen lentovalvontaan on käytetty lennokkeja jo hyvin tuloksin. Nyt kehitetään palolennokkeja, jotka voivat lentää jo liekeissä olevissa rakennuksissa.

Savusukeltajalennokin kehittäminen on vaikeaa, mutta tutkijat ovat ilmeisesti löytäneet oikean ratkaisun: parvessa lentävät pienoiskopterit. Kun lennokit ovat etukäteen välittäneet tietoja olosuhteista, savusukeltajien on helpompaa tarvittaessa mennä rakennukseen.

Jokaisessa parvessa lentävässä lennokissa on neljä roottoria ja kamera. Siten ne voivat välittää kuvaa ja etsiä pelastettavia.

Lennokit toimivat hyvin parvena

Lennokkiparvi osaa reagoida yllättäviin tilanteisiin ja löytää kapeat aukot.

Palava rakennus voi olla kuolemanloukku. Monet yhdysvaltalaisyritykset ovat kehittäneet lennokkeja, jotka voivat lentää tutkimaan rakennusta ennen kuin pelastajat menevät sisään.

Koska lennokit lentävät parvessa, pelastushenkilöstö saa tietoja ja videokuvaa, vaikka yksi parven lennokeista putoaisikin maahan.

Tutustu avustajalennokkien työsarkaan

Sammutustyöt sekä salametsästyksen ja ydinonnettomuuksien valvonta. Lennokeille on yhä ennemmän käyttöä siviilitehtävissä, sillä niitä voidaan hyödyntää monelaisissa ympäristöissä. Lue lisää tästä:

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: