lennokki kilpailu

Kilpalennokit ottavat toisistaan mittaa ilmassa

Kilpalennokit tulevat. Niillä kilpaillaan jo isoista mestaruuksista ja suurista summista. Uudessa liigassa lennokit mittelevät toisiaan vastaan tyhjillä stadioneilla ja rakennusten raunioissa ja katsojat pääsevät näkemään kisan ohjaajan silmin.

keskiviikko 30. marraskuuta 2016 teksti Morten Skeldal Østergaard ja Martin Bernth

Ohjaajat istuvat vieri vieressä kaukosäätimet käsissään. Videolasien takana he ovat täysin keskittyneet ohjailemaan kilpalennokkejaan ympäri tyhjää jalkapallostadionia.

Olemme Miamissa Sun Life Stadiumilla seuraamassa Drone Racing Leaguen ihka ensimmäistä kilpailua. Kyse on kilpalennokkiturnauksesta. Siinä neljä lennokkia yrittää päästä ensimmäisenä maaliin vaativalla radalla, jolla nopeus on päätähuimaavat 130 kilometriä tunnissa.

Pelissä on miljoonia

Toinen suuri lennokkikilpailu, World Drone Prix, järjestettiin Dubaissa ensimmäistä kertaa maaliskuussa, ja sen palkintoina jaettiin noin miljoona euroa. Kilpailun voitti 15-vuotias brittiteini, joka nappasi 230 000 euron pääpalkinnon.

Lennokit pujottelevat kolmessa ulottuvuudessa

Toisin kuin tavallisessa moottoriurheilussa lennokkikisoissa on yksi ulottuvuus lisää. Esimerkiksi yhdessä kohtaa rataa ohjaajan on tehtävä terävä käännös keskellä sukellustaan päästäkseen pujahtamaan kapeaan porraskuiluun.

Tässä näet animaation radasta:

Yhtäläiset lennokit tekevät kilpailusta reilun

Kaikki kilpalennokit ovat Drone Racing Leaguen rakentamia ja siten täysin identtisiä. Tämän ansiosta kaikki ohjaajat lähtevät niin sanotusti samalta viivalta ja kilpailussa kamppaillaan vain parhaista ohjaajantaidoista.

>> Nyt saat oman lennokin ja kaksi lehtemme numeroa hintaan 8,90 €

Ohjaajat lennättävät lennokkiaan radalla kolme erää, ja se voittaa, jonka yhteispisteet ovat parhaimmat. Joka erässä jaetaan 50 pistettä kummankin reitin varrella olevan tarkistuspisteen ohittamisesta sekä viimeisen portin läpäisemisestä.

Tässä voit katsoa karsintaeriä:

Videolasit ovat lennokin ohjaamo

Lennokin kamera ja erikoisradiotekniikka varmistavat, että ohjaajat näkevät saman kuin lennokkikin vain 20 millisekunnin viiveellä.

Katso, miltä henkeäsalpaava vauhti näyttää ohjaajan laseilla katsottuna.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: