Drone ja sen supernäkö korvaavat pelastustyöntekijät

Houstonin kaupunki jäi tulvan alle, kun Harvey-myrsky iski rannikolle. Punainen Risti on lähettänyt dronen eli kauko-ohjattavan lennokin tutkimaan myrskyn tuhoja.

© CyPhy

Vettä tulvi taivaalta, kun Harvey-myrsky iski Houstoniin.

Myrsky toi Yhdysvaltojen ylle maan historian runsaimmat trooppiset sateet. Tulvien takia kaduilla velloo niin viemäribakteereja, myrkyllisiä kemikaaleja kuin käärmeitä ja alligaattoreitakin.

Siksi Yhdysvaltojen Punainen Risti ei lähetä ihmisiä tutkimaan katastrofialuetta, vaan tehtävä on annettu ensimmäistä kertaa kauko-ohjattavalle ilma-alukselle.

Superzoomi löytää vaurioituneet talot

Jopa 120 metrin korkeuteen nousevan pelastuslennokin on valmistanut CyPhy Works.

Dronen kamerassa on 30-kertainen zoomi, jonka avulla drone näkee kilometrien päähän. Siten se voi paikantaa rakennuksia, jotka ovat tuhoutuneet vesimassojen alla.

Dronen havaintojen perusteella Punainen Risti voi auttaa eniten apua tarvitsevia jo ennen kuin tulva laskee.

Pelastusdrone on pitkällä kaapelilla yhteydessä maassa olevaan generaattoriin, joten sen ei tarvitse laskeutua latausta varten, vaan se voi lentää pitkään yhtäjaksoisesti.

Drone kuuluu tulevaisuuden pelastustiimiin

Laajojen luonnonkatastrofien jälkeen on tärkeää, että pelastustyöntekijät saavat nopeasti yleiskuvan tilanteesta. Siten pelastustoimet osataan kohdistaa tehokkaasti.

Houstonin drone on kokeilulaite, jota testataan viikon ajan. Kokeen tulosten perusteella tekniikkaa kehitetään, jotta siitä voi tulla osa pelastustyötä.